Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Nieuws

Digital Currency Academy

Het laatste nieuws over Bitcoin & Crypto gebracht door DCA!

Cryptohub aan de Costa Blanca?

Het Spaanse stadje Torrevieja, in Allicante, heeft op 6 februari opwindende plannen aangekondigd om een crypto-hub te worden. Het stadsbestuur lanceert een ambitieus digitaal transformatieproject om handel te bevorderen door winkels crypto-betalingen te laten accepteren.

Lees verder »

Bitcoin breekt door 50 000 Dollar!

Het is gebeurd! Bitcoin heeft de $50.000-grens gebroken! Voor het eerst sinds eind 2021steeg de prijs van BTC, aangewakkerd door de lancering van spot-ETF’s en een afname van de uitstroom uit de Grayscale Bitcoin Trust, tot boven de vijftigduizend dollar.

Lees verder »

Transak maakt crypto opname mogelijk in 145 landen met Visa partnership

Dinsdag maakte Transak, een bedrijf gespecialiseerd in betalingsinfrastructuur, zijn samenwerking met de financiële dienstverlener Visa bekend. Deze samenwerking heeft tot doel gebruikers in 145 landen de mogelijkheid te bieden hun crypto-bezit naadloos om te wisselen in lokale fiat-valuta’s, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Visa Direct-platform.

Lees verder »

Hack voor meer dan $100 miljoen in XRP

Terwijl 213 miljoen XRP werd gestolen, stuurde de aanvaller de XRP’s naar MEXC, Gate, Binance, Kraken, OKX, HTX en HitBTC exchanges en probeerde ze via deze weg wit te wassen, daarna werd het nieuws gedeeld door ZachXBT op Twitter (X) en daalde XRP met ongeveer 5%.

Lees verder »

SEC stelt besluit over Ethereum ETF’s uit

Volgens een recente aanvraag heeft de SEC haar beslissing over de iShares Ethereum Trust spot ETF uitgesteld tot 10 maart 2024. Deze ETF, ingediend door Nasdaq op 21 november 2023, heeft tot doel een ETF te creëren die de koers van Ethereum volgt. Dit getuigt van voorzichtigheid bij de evaluatie

Lees verder »

EU is het eens over de anti-witwasregels voor cryptovaluta

Het Europees Parlement en de raad van EU hebben een voorlopig akkoord bereikt over nieuwe regels om het witwassen van geld in cryptovaluta te voorkomen. Deze regels vereisen dat cryptobedrijven de identiteit van klanten controleren bij transacties van meer dan 1.000 euro. Er ontstaan zorgen over de eerlijkheid en privacy

Lees verder »