Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Schuldeisers FTX ontvangen 118% van de fondsen terug

De failliete cryptocurrency exchange FTX heeft een reorganisatieplan onthuld waarin 98% van de schuldeisers 118% van hun vorderingen in contanten wordt beloofd binnen 60 dagen na goedkeuring door de rechtbank. De 118% slaat op de dollar-waarde van de fondsen op het moment van de teloorgang van FTX. Hoewel deze uitbetaling, onder voorbehoud van goedkeuring door de faillissementsrechtbank in Delaware, eerdere schattingen overtreft, blijven de schuldeisers toch achter met een wrang gevoel, gezien de stijging van Bitcoin met 300% in die zelfde periode.

De FTX estate, die verwacht $14,5 tot $16,3 miljard uit te keren, verzamelde fondsen door activa te liquideren, waaronder een belang van $884 miljoen in AI startup Anthropic. Het huidige FTX management zal ook meer dan $1 miljard aan betalingen ontvangen voor dit geleverde werk. Ondanks het aanzienlijke herstel voor de schuldeisers, benadrukt het nieuwe management dat de waardestijging op de cryptocurrency markten, waaronder de aanzienlijke winst van Bitcoin, werd gemist door het langdurige faillissementsproces.
Leer zelf je cryptocurrencies veilig bewaren in eigen beheer, uit het bereik van frauduleuze exchanges, via ons digitaal leerplatform.