Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin breekt $64k nadat VS inflatie data positief blijkt

Uit gegevens van Trading Economics blijkt dat de langverwachte Amerikaanse CPI-inflatiegegevens overeenkomen met de marktverwachtingen en lichtjes zijn gedaald ten opzichte van eerdere cijfers. De totale inflatie op jaarbasis kwam uit op 3,4%, precies zoals verwacht. Op vergelijkbare wijze kwam de kerninflatie jaar-op-jaar overeen met de voorspellingen, namelijk 3,6%.

Hoewel de maandcijfers een lichte afwijking vertoonden, blijft het totaalbeeld consistent met de verwachtingen. Het inflatiecijfer bedroeg maand-op-maand 0,3%, 0,1% lager dan verwacht, terwijl de kerninflatie maand-op-maand met 0,3% aan de verwachtingen voldeed.

De consumentenverkopen op maandbasis stagneerden op 0%, aanzienlijk onder de verwachte 0,4%, wat wijst op een substantiële daling. Deze uitkomst zal waarschijnlijk alle vooruitzichten op een renteverhoging op de korte termijn tenietdoen.

Als reactie op de inflatiegegevens, die een stabiel economisch klimaat weergeven, reageerde Bitcoin positief en brak het $64.000 niveau voordat het lichtjes terugliep.