Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Wells Fargo maakt Bitcoin ETF investeringen bekend

Wells Fargo, de derde grootste bank in de VS, heeft zijn investeringen in Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) bekendgemaakt via de meest recente documenten van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Uit de SEC documenten blijkt dat Wells Fargo heeft geïnvesteerd in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die in januari 2024 werd omgezet in een Spot Bitcoin ETF na een langdurig regelgevend gevecht met de SEC.

De beleggingsportefeuille van de bank omvat Grayscale’s spot Bitcoin ETF, ProShares Bitcoin Strategy Futures ETF en Bitcoin Depot Inc aandelen.

Sinds april 2024 beschikt Wells Fargo over een totaal vermogen van $1,73 biljoen, waarmee het zijn positie als een van de grootste financiële instellingen ter wereld verstevigt.

Deze ontwikkeling gaat gepaard met een trend in de richting van institutionele adoptie van Bitcoin. Veel grote banken en financiële instellingen onderzoeken manieren om Bitcoin in hun aanbod op te nemen en blootstelling aan het actief te verwerven.

Spot Bitcoin ETF’s zijn populair geworden onder institutionele beleggers omdat ze blootstelling bieden aan de prijsbewegingen van Bitcoin zonder dat er direct eigendom van het actief nodig is. Dit maakt ze tot een meer gereguleerd en veiliger investeringsinstrument voor Bitcoin (BTC).