Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Stripe herintroduceert crypto betalingen

Stripe heeft zijn cryptocurrency-betalingsopties officieel opnieuw opgestart. Als aftrap voor dit nieuwe hoofdstuk accepteert het bedrijf nu USDC stablecoins, waarbij de ondersteuning momenteel beperkt is tot Solana-, Ethereum- en Polygon-netwerken. Deze ontwikkeling is een grote verandering sinds 2018, toen de technologiegigant afstand deed van Bitcoin-transacties en de beslissing toeschreef aan de instabiliteit van de cryptocurrency.

Als revolutionair instrument in de financiële wereld was een van de eerste adopties van de crypto-activaklasse de integratie ervan als een wereldwijde betalingsoplossing. Een pionier op dit gebied was betalingsgigant Stripe, die in 2014 een van de eerste wereldwijde betalingsaanbieders werd die Bitcoin omarmde om digitale betalingen te vereenvoudigen. De vlucht van de betalingsprovider was echter van korte duur, aangezien vier jaar later de steun voor het activum werd stopgezet vanwege zorgen over de volatiele aard ervan.

Zes jaar later heeft de sector een enorme groei doorgemaakt en wereldwijd erkenning gekregen als een levensvatbare uitwisselings- en betalingsoptie. Stripe erkent zijn standpunt en heeft plannen aangekondigd om de ondersteuning voor door crypto ondersteunde betalingen te hervatten.

Tijdens de toespraak op het Stripe Sessions 2024-evenement op donderdag 25 april benadrukte John Collison, medeoprichter van Stripe, dat hoewel het Bitcoin uitschakelde omdat het een onstabiele betalingsoptie was op het moment dat het werd aangeboden, de activaklasse getuige is geweest van aanzienlijke technologische verbeteringen die het positioneren als een geschikt middel voor waarde opslag.

Collision benadrukte de betrouwbaarheid van fiat-gekoppelde activa en beweerde dat stablecoins geschikt zijn voor betalingen vanwege hun progressieve momentum, zelfs te midden van marktvolatiliteit.

Vorig jaar begon Stripe op zijn tenen terug te keren naar de crypto-industrie door uitbetalingen in USDC te faciliteren, hoewel het zich onthield van het rechtstreeks accepteren van cryptobetalingen. Met name Twitter werd in de kijker gezet als primaire klant voor deze uitbetalingsdienst. De laatste aankondiging benadrukt echter geen specifieke klantbetrokkenheid.