Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Over ons

Digital Currency Academy

Digital Currency Academy is het grootste crypto opleidingscentrum in België!

Over DCA

Bij Digital Currency Academy geloven wij in veilig, doordacht en met kennis investeren en handelen in cryptomunten. Niet snel rijk worden, maar met veel begrip een lange termijn visie ontwikkelen.

Wij staan garant voor een kwalitatief leertraject, waarbij we alles tot in de puntjes uitleggen en ook zorgen voor degelijke opvolging achteraf!

Educatie boven speculatie!

Waarom DCA?

Tijdens onze jarenlange ervaring in cryptomunten hebben wij helaas al enorm veel mensen ontmoet die het slachtoffer zijn geworden van oplichterij, hacking en online scams. Hoewel online heel veel informatie te vinden is over Bitcoin en cryptomunten, is deze vaak misleidend of simpelweg onjuist, waardoor mensen gewoon het bos door de bomen niet meer zien.

En dat is jammer, want hierdoor missen ze de boot om te investeren in de toekomst… Daarom hebben wij besloten om de beste lesgevers in Vlaanderen te bundelen, en zo het grootste en meest toonaangevende opleidingscentrum van Vlaanderen voor Bitcoin & cryptocurrencies op te richten! Wij geloven sterk in eerlijke, kwalitatieve en transparante educatie voor iedereen, en geven dus les aan zowel absolute beginners, gevorderden, organisaties, politici, journalisten, bedrijfsleiders, etc.

Brecht zijn motto als bedrijfspsycholoog is “there is no box”. Hij behaalde summa cum laude zijn Master Diploma in Digital Currencies aan de Universiteit van Nicosia en gelooft rotsvast in het revolutionaire karakter van crypto. Brecht onderwijst politici, journalisten, ondernemers en investeerders in de ‘why’ en langetermijnvisie van digital currencies.

Naast zijn diploma in Digital Currencies behaalde Brecht Van Craen ook een master diploma in Organizational Psychology aan de Universiteit van Gent. Dankzij zijn passie voor zowel psychologie als ondernemerschap heeft hij zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware duizendpoot in het Belgische landschap op het vlak van Digitale innovatie en Web3.

Brecht heeft sinds kort ook samen met DCA de Vlaamse cryptopodcast Crypto Vandaag gelanceerd! Naast deze activiteiten treedt Brecht ook veelvuldig op als  ambassadeur bij bedrijven zoals NGRAVE, Delta, Venly en andere.

Al deze bedrijvigheid kon uiteraard niet lang onopgemerkt blijven in media en politiek. Zo was Brecht te gast op het VRT journaal en wordt zijn mening ook enorm geapprecieerd tijdens politieke hoorzittingen

Maar daar houdt het niet op. In 2022 lanceerde Brecht in samenwerking met Lannoo zijn eerste boek ‘Investeren in Crypto – Alles om slim te beleggen in Bitcoin en Cryptomunten‘. Dit boek is een  complete en toegankelijke gids om duurzaam te investeren in crypto, voor beginners en iedereen die zich verder in het onderwerp wil verdiepen.

Brecht Van Craen

CEO DCA

"Als CEO van Digital Currency Academy wil Brecht Van Craen België op de kaart zetten als land van crypto innovatie én educatie."

Testimonials

Ons team

Als bedrijf geloven wij heel sterk in een persoonlijke aanpak. We stippelen steevast voor elke cursist een compleet individueel leertraject uit.  Daarom krijgt iedereen (van beginners tot traders en zelfs bedrijfsleiders) bij ons de keuze uit een divers aanbod aan leerkrachten en leermethodes.

In de kleine twee jaar dat we actief zijn, hebben we ons team opgeschaald tot een indrukwekkende en diverse groep van 18 deskundigen met elk hun eigen domein in het vak. 

Of het nu gaat om digitale assets, het monetair beleid, geopolitiek, cryptografie, blockchain technologie, privacy, internet security, metaverse, NFTs, fiscaliteit, boekhoudkunde, trading, DeFi, Web3: wij hebben een inhouse specialist voor je klaar staan!

CEO

Brecht Van Craen

Brecht zijn motto als bedrijfspsycholoog is “there is no box”. Hij behaalde summa cum laude zijn Master Diploma in Digital Currencies aan de Universiteit van Nicosia en gelooft rotsvast in het revolutionaire karakter van crypto. Brecht onderwijst politici, journalisten, ondernemers en investeerders in de ‘why’ en langetermijnvisie van digital currencies. Brecht schreef bovendien in samenwerking met de grootste uitgeverij van België Lannoo het boek “Investeren in Crypto”.

CTO

Kevin Robbens

Kevin heeft jarenlange ervaring als leidinggevende bij software ontwikkeling en automatisatie, en heeft een diepgaand begrip van de cryptomarkt. Hij weet als geen ander cryptoprojecten technisch door te lichten, en is ook expert op het gebied van technische analyse.  Kevin waakt over onze online community en geeft vaak inzichtrijke livesessies. Hij geeft ook deepdive keynotes over wat er in de crypto wereld speelt en geen enkele vraag schrikt hem af.

Event Manager & Marketing

Marie Hauquier

Marie staat bij DCA in voor het event management en brede marketing strategieën via social media. Ze is ervan overtuigd dat er momenteel nog te veel misvattingen bestaan rond deze financiële revolutie. Haar missie als vooruitgangsoptimist is om op toegankelijke wijze de correcte feiten en weetjes te delen met crypto enthousiastelingen.

Operational Manager

Maarten De Block

Maarten heeft heel veel passies en interesses. Allemaal met één een rode draad: kennisdeling. Hij gaat graag diep in een onderwerp en probeert er heel veel uit te leren. Die kennis deelt hij heel graag met iedereen die wil luisteren. Bij Digital Currency Academy helpt Maarten mensen de wondere wereld van Bitcoin en andere crypto ontdekken op een veilige manier.

Marketing Manager

Matthias Bogaert

Matthias is een business marketeer en gepassioneerd investeerder in luxegoederen zoals horloges en oude wagens. Gespecialiseerd in marketing en groei draagt hij bij aan Digital Currency Academy om jou ook te bereiken en kennis bij te brengen met onze e-books, cursussen en CryptoClub lidmaatschap.

Business Development

Gaetan Jansseune

Gaetan is een creatieve duizendpoot die al meerdere bedrijven in verschillende sectoren succesvol uit de grond stampte.  Als geboren ondernemer met een passie voor branding en marketing is hij dan ook een perfect fit voor het grootste bedrijf rond blockchain innovatie in België.

Adriaan Van Erps
Web3 Specialist

Adriaan Van Erps

Gepassioneerd door digitale innovatie en software, met een focus op Bitcoin en Web3 platformen als Ethereum, Avalanche en Solana. Adriaan is sinds begin 2017 actief als cryptotrader, zowel op centralized exchanges als on-chain en heeft door de jaren heen een ruime en diepgaande kennis opgebouwd rond Bitcoin en cryptocurrencies.

Digital Asset Coach

Sander Neckebroeck

Sander heeft de opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen gevolgd. Tijdens de lessen economie knelde echter het schoentje en is hij verder gaan onderzoeken. Zo is bitcoin op zijn pad terecht gekomen. Sinds dat moment is hij niet meer weg te krijgen uit de crypto space. Op korte termijn heeft hij een rugzak vol ervaringen en kennis opgedaan die hij graag deelt met anderen.

Professionele Trader

Nikolas Goijaerts

Nikolas heeft jarenlange ervaring als trader in de cryptowereld, wat begon tijdens zijn studiejaren als interesse in de financiële markten. Hierdoor heeft hij een diploma Asset Management bij Vlerick Business School behaald en het Chartered Market Technician licentie bij CMT Association, Inc. 

Crypto Specialist

Sébastien Pattyn

Sébastien werkt al enkele jaren als Full stack developer en heeft altijd al interesse gehad in nieuwe technologieën. In 2017 begon hij de cryptomarkt te verkennen en sindsdien lieten de NFT en altcoin space hem niet meer los. Hij heeft een diepe technische kennis over blockchain en in 2022 behaalde hij ook zijn diploma Blockchain Architect aan Howest.

Digital Asset Expert

Joren Cornelis

Joren is al sinds 2016 gepassioneerd bezig met Digital Assets en meer specifiek Bitcoin. Daarenboven volgt hij ook de globale macro-economische situaties nauw op. Bitcoin is nieuw gegeven en daarom niet altijd even toegankelijk voor iedereen. Joren zorgt ervoor dat iedereen op een veilige manier kan bijleren en experimenteren met deze revolutionaire technologie.

DCA partners

Digital Currency Academy staat voor educatie ondersteuning en dienstverlening. 
Samenwerking is dan ook niet vreemd. DCA werkt nauw samen met tal van partners.

Handelsplatform

Bitvavo is veruit het beste handelsplatform van de lage landen. Gebruiksvriendelijk, Nederlandstalig, lage fee’s en bovendien bieden ze een innovatief depositogarantiestelsel aan tot maar liefst 100.000 euro! Ga aan de slag met Bitvavo en ontvang €10 gratis!

Boekhoudkantoor

BDO

BDO is het grootste boekhoudkantoor van België en Nederland!
Met uitgebreide ervaring met fiscaliteit rond cryptocurrencies in beide landen, zowel voor bedrijven als particulieren.
Onze CryptoClub leden ontvangen een gratis advies gesprek bij BDO!

Edelmetalen

Gold Republic heeft de missie om beleggen in fysiek edelmetaal toegankelijk te maken voor iedere belegger, van groot tot klein! Open vrijblijvend en kosteloos een account en ontdek hoe gemakkelijk beleggen in edelmetaal via Gold Republic is.

Cryptowinkel

BTCDirect Shop gaat een stap verder dan een normale webshop. De cryptowereld is ontzettend interessant en we zijn volledig op de hoogte van de technologie en de laatste trends. Koop uw crypto benodigdheden zoals hardwarewallets aan via BTCDirect Shop.

Hardwarewallet

Ngrave is de veiligste hardwarewallet voor cryptocurrency ondersteund door Binance Labs. Beveilig uw digitale valutas met Ngrave: NFT’s, tokens en cryptomunten zoals Bitcoin – BTC, Ethereum – ETH en nog veel meer.

Broker

MEXEM is een broker die handelaren toegang biedt tot mondiale markten om aandelen, ETF’s, opties, futures en meer te kopen op een innovatief handelsplatform met lage commissies.

DCA in de media

Het voorbije jaar is Digital Currency Academy uitgegroeid van prille startup tot gevestigde waarde in heel Vlaanderen.  Zoiets kan natuurlijk niet onopgemerkt blijven! We krijgen dan ook vaak vragen vanuit de media en de politiek, hieronder een kleine selectie.

De Vlaamse Pers

Digital Currency Academy heeft het tot haar doelstelling gemaakt om het algemene aanspreekpunt rond cryptocurrency te worden in heel Vlaanderen. 

Wij werken dan ook graag samen met media en politiek om meer duiding en educatie te brengen over de ontluikende cryptocurrency sector. Zo waren we te gast in het VRT Journaal en op Kanaal Z.

Stel ons al jouw vragen!

+32 472 99 71 67

hallo@digitalcurrencyacademy.be