Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin netto ETF-instroom terug positief

De vijf opeenvolgende dagen van Bitcoin ETF uitstroom, aangedreven door de verkoop van de Grayscale Spot ETF, zijn nu tenietgedaan door een instroom van $418 miljoen op dinsdag en $243.5 miljoen op woensdag. Het is nu slechts een kwestie van tijd voordat de uitstroom in GBTC drastisch afneemt en de aankoop van Bitcoin weer in een stroomversnelling komt.

Een groot deel van de focus op het kopen en verkopen van BTC ligt op de Spot Bitcoin ETF’s, en Grayscale heeft sinds 11 januari meer dan $500 miljard aan BTC verkocht, wat neerkomt op bijna de helft van alle BTC die het in bezit had. Wat verbazingwekkend is om te bedenken, is dat dit bedrag aan BTC binnen twee maanden is verkocht.

Ondanks het feit dat de andere Spot Bitcoin ETF’s dramatisch meer dan dit bedrag hebben gekocht, moet men zich afvragen wie er gedurende de vijf dagen kocht toen deze 9 ETF’s zeer lage aankopen deden. Het antwoord is dat de adoptie begint, de meeste mensen ter wereld zijn nu waarschijnlijk volledig op de hoogte van Bitcoin, maar de minderheid zal weten dat er niet veel miljardairs nodig zullen zijn om te beginnen met kopen voordat het aanbod snel begint te verdwijnen.

Het dagelijkse gedolven aanbod van Bitcoin wordt al vele malen opgekocht, en dat is alleen maar door de Spot Bitcoin ETF’s. Dit naast het feit dat het aanbod in april op het punt staat te worden gehalveerd, en je hebt een werkelijk explosieve supply-shok in de maak.