Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin heeft nog zes maanden tot liquiditeitscrisis

Bitcoin ETF’s zuigen de BTC op die beschikbaar is voor aankoop, en het omslagpunt in de aanboddynamiek zal dit jaar komen volgens Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant.

Bitcoin wordt in september geconfronteerd met een ‘liquiditeitscrisis aan de verkoopzijde’ als de institutionele instroom aanhoudt, zegt een sectoranalist. In een thread op X op 12 maart voorspelde Ki Young Ju, oprichter en CEO van het on-chain analytics-platform CryptoQuant, een keerpunt in het aanbod van BTC “binnen zes maanden.”

Mocht de trend zich echter voortzetten, dan zou er een nieuw fenomeen kunnen ontstaan waarbij er niet genoeg BTC beschikbaar zal zijn om aan de vraag te voldoen. Ki merkte op dat ETF’s alleen al vorige week meer dan 30.000 BTC op de markt brachten, en met 3 miljoen BTC in exchange en miner portefeuilles wordt de kans op een door het aanbod veroorzaakte prijsschok duidelijk. “Vorige week zagen spot-ETF’s een netto uitstroom van >30.000 BTC. Bekende entiteiten zoals exchanges en miners bezitten ongeveer 3 miljoen BTC, inclusief 1,5 miljoen BTC van Amerikaanse entiteiten”, vervolgde hij.

De bestaande spot Bitcoin ETF’s bevatten al meer dan vier procent van de 21 miljoen BTC die uiteindelijk zullen worden gedolven.
Bitcoin ETF’s zullen in het derde kwartaal ruim 10% van het BTC-aanbod in handen hebben.