Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin prijs corrigeert sterk door outflows ETFs

Bitcoin beleefde zijn grootste verlies op één dag sinds november 2022, met een duik van meer dan 8% tot onder $62.000. De daling werd toegeschreven aan een record uitstroom uit Amerikaanse spot exchange-traded funds (ETF’s). De daling was met een totaal van $326 miljoen, de grootste uitstroom ooit volgens voorlopige gegevens van Farside. Grayscale’s ETF zag een record uitstroom van $ 643 miljoen een dag eerder. Trader en econoom Alex Kruger wees op de buitensporige leverage, de impact van Ethereum op de markt en de uitstroom van BTC ETF’s als belangrijkste factoren die bijdroegen aan deze crash.
Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, zag ook een daling en daalde van ongeveer $4.000 naar $3.130. Verwacht wordt dat het rentebesluit van de Federal Reserve en de persconferentie van voorzitter Jerome Powell nu woensdag meer inzicht zullen geven in het economische landschap.
De stijgende Treasury yields en een sterkere dollarindex, hebben mogelijks de aantrekkingskracht van risicovolle activa zoals cryptocurrencies tijdelijk wat getemperd.