Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Vraag Bitcoin ETF’s is 10x hoger BTC dan miners produceren

De instroom van Spot Bitcoin ETF’s is de afgelopen twee handelsdagen ruim tien keer groter geweest dan de hoeveelheid productie van Bitcoin miners. Volgens voorlopige cijfers stroomde er vanaf 12 februari minstens $493,4 miljoen, of grofweg 10.280 Bitcoin, naar spot Bitcoin ETF’s.

BlackRock’s iShares Bitcoin Trust zag het grootste deel, met een enorme instroom van $374,7 miljoen. Ondertussen zag Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund een instroom van $151,9 miljoen, waarvan $40 miljoen voor Ark 21Shares Bitcoin ETF. Een uitstroom van $95 miljoen en $20,8 miljoen uit de Invesco Galaxy ETF compenseerde dit enigszins, hoewel de netto-instroom bijna een half miljard dollar bedroeg.

Op dezelfde dag produceerden Bitcoin miners ongeveer 1.059 BTC ter waarde van ongeveer $51 miljoen, wat slechts 10% is van de hoeveelheid BTC die door spot-ETF’s wordt opgezogen.

Op 12 februari merkte Bitcoin-pionier Anthony Pompliano op dat “Wall Street van Bitcoin houdt” in een interview op Squawk Box van CNBC. Ongeveer 80% van het totale aanbod is de afgelopen zes maanden niet veranderd, zei hij voordat hij eraan toevoegde dat slechts ongeveer $200 miljard aan BTC verhandelbaar is, dus deze ETF’s “hebben in 30 dagen 5% van het gehele verhandelbare aanbod van Bitcoin opgezogen. ” of anders gezegd “er is 12,5x meer vraag naar Bitcoin dan wat er dagelijks wordt geproduceerd.”

In de maand april zal de productie van Bitcoin miners gehalveerd worden, wat ongetwijfeld voor een supply-shock effect zal zorgen!