Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin zet zijn mega rally naar nieuwe hoogtepunten verder!


Bitcoin zette zijn bullmarkt voort en overschreed woensdag de grens van $59.000 dollar. Met een stijging van 5% in de afgelopen 24 uur en een marktkapitalisatie van $1,2 biljoen blijft het momentum van Bitcoin ontzettend sterk.
Spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) registreerden meer dan $3 miljard aan cumulatieve handelsvolumes, wat de vraag naar btc verder stimuleerde. Traders schreven de prijsstijging toe aan verschillende factoren, waaronder anticipatie op het aanstaande bitcoin-halving event in april. Er werden voor meer dan $25 miljoen aan shorts (futures inzet op een lagere btc prijs) geliquideerd en dus blijft de markt overwegend bullish.
Andere belangrijke coins en tokens zoals ether (ETH) en Solana’s SOL boekten ook winst. Kom iets meer te weten over deze en andere altcoins nu vrijdag op het Crypto Café te Gent.
Wat wel tot nadenken dwingt, is de fear and greed-index, die 82 bereikte, wat duidt op extreme hebzucht. Dit suggereert een mogelijke correctie aan de horizon, maar analisten blijven optimistisch en verwachten dat Bitcoin in de nabije toekomst de eerdere all-time high van $69.000 dollar zal overtreffen.