Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $ 50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard. Gegevens van DefiLlama laten een stijging van $15 miljard zien sinds 13 oktober.

Blast, een nieuw laag 2-project, trok ruim $700 miljoen aan stortingen aan, ondanks opnamebeperkingen tot maart. Dit laat zien hoeveel beleggers geïnteresseerd zijn in het genereren van rendement, ook bij projecten voorlopig zonder werkend product.

Ethereum (ETH) is sinds 13 oktober met 42% gestegen en presteert daarmee beter dan de totale DeFi-markt, die met 41% steeg. Bij de DeFi-waarden gaat het vaak om stablecoins, die worden ondersteund door fiatvaluta zoals de Dollar.

De groei van de DeFi-sector werd gedeeltelijk veroorzaakt door de verschuiving van Ethereum naar een proof-of-stake blockchain, die liquide staking bevorderde. Lido en RocketPool domineren deze markt en bieden jaarlijkse rendementen van respectievelijk 3,7% en 3,92%.

Protocollen op het Solana-netwerk hebben ook een aanzienlijke sprong in TVL (Total Value Locked) gekend, wat institutionele belangstelling trok. De Solana Trust van Grayscale werd tegen een hoge premie verhandeld, wat wijst op een sterke institutionele vraag.