Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Instituten kopen massaal GSOL (Grayscale SOL Trust)

Grayscale’s Solana Trust (GSOL) noteerde een opvallende premie van 869% ten opzichte van de onderliggende  SOL activa, met een prijs van $202 per aandeel versus 0.38 SOL ($20 dollar) holdings per aandeel. Deze indrukwekkende stijging wordt aangedreven door een sterke toename van de institutionele belangstelling voor de cryptowereld, met name gericht op Solana (SOL). Gegevens van CoinGlass laten zien dat GSOL-aandelen sinds september met maar liefst 653% zijn gestegen, terwijl de waarde van het SOL-token zich heeft verdrievoudigd, van $19 naar $58. Grayscale beheert een indrukwekkende portefeuille van 115.900 SOL-tokens, wat neerkomt op $6,78 miljoen, namens hun cliënten.
Ook GLNK, het Grayscale Link Trust aandeel noteert overigens een premium van ongeveer 350% versus de marktwaarde.

De premie van 869% voor Grayscale’s Solana Trust volgde op een opvallende stijging van 20% van SOL afgelopen vrijdag. Dit positieve momentum werd mee gevoed door de veroordeling van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried voor zeven fraudeaanklachten eerder deze maand. Eerder bekend als “Sam Coins” vanwege de aanzienlijke investeringen van FTX in het Solana-netwerk, heeft SOL sindsdien een opvallende heropleving doorgemaakt.

Institutionele interesse in de cryptowereld is de afgelopen maanden toegenomen, met CME Group die Binance heeft overtroffen in het marktaandeel van cryptoderivaten. Deze verschuiving wordt toegeschreven aan het optimisme rond de mogelijke goedkeuring van een spot bitcoin ETF, ondanks eerdere afwijzingen door de SEC in de afgelopen jaren. Grayscale fungeert als de exclusieve toegangspoort voor institutionele beleggers tot Solana, aangezien CME alleen noteringen heeft voor bitcoin (BTC) en ether (ETH). 

Na de ineenstorting van FTX, in November vorig jaar, verloor SOL 80% van zijn waarde tot een dieptepunt van $8, maar heeft sindsdien een indrukwekkende stijging van meer dan 590% laten zien tot de huidige notering van $55 dollar.

GSOL Trust Share Price in USD

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u