Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op te halen van prominente investeerders zoals Paradigm en eGirl Capital.

Met een indrukwekkende $564 miljoen aan totale waarde vergrendeld (TVL) binnen een week na de “Early Access”-lancering, wordt Blast geprezen als een van de snelstgroeiende blockchains in de geschiedenis. Toch wijzen sceptici op verschillende rode vlaggen, waaronder het ontbreken van een operationeel product tot volgend jaar, een beperking op het opnemen van fondsen tot februari 2024, en projectfondsen die worden beheerd door 5 onbekende multi-sig wallets.

Het platform biedt een “native” opbrengst voor ETH en stablecoins, waarbij fondsen automatisch worden gestaked via partnerschappen met Lido en MakerDAO. Ondanks de bewering van “risicovrije rendementen,” benadrukken critici mogelijke gevaren. Bovendien roept een beloningssysteem met punten voor stortingen en verwijzingen vragen op, waarbij sommigen het vergelijken met een Ponzi-schema of piramidesysteem.

Gezien het ontbreken van een operationeel product, beperkingen op opnames en zorgen over het beloningssysteem, is het aangeraden om nog even af te wachten voordat je besluit je fondsen in Blast vast te zetten. Wees, zeker in crypto, op je hoede voor de aantrekkelijke buitenkant en mogelijke risico’s totdat er meer duidelijkheid is over de genoemde kwesties.

Digital Currency Academy voorziet geen financieel advies, louter informatie en educatie!