Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Waarom Solana nog steeds ondergewaardeerd is

Solana, het opkomende smart contract platform, heeft recent indrukwekkende prestaties geleverd met een prijsstijging van de Sol token van 200% sinds de zomer en maar liefst 450% in 2023. Toch blijft Solana, in vergelijking met zijn grootste concurrent Ethereum, nog steeds ondergewaardeerd. In dit artikel leggen we uit waarom Solana nog steeds veel ruimte heeft om te groeien.

 

1. De Crypto-markt is groot genoeg voor meerdere smart contract platforms:

 

De marktkapitalisatie van Ethereum is momenteel 12 keer groter dan die van Solana. Echter, de crypto-markt groeit gestaag, en er is ruimte voor meerdere smart contract platforms om te gedijen. Solana zal niet alleen een groter aandeel van de taart opeisen, maar de taart zelf zal ook groter worden naarmate de markt groeit.

 

2. De ongeëvenaarde gebruikerservaring van Solana

 

Voor app-ontwikkelaars is de gebruikerservaring (UX) van cruciaal belang. Solana blinkt uit in snelheid en kosteneffectiviteit van transacties, wat een grote rol speelt in de UX. De Phantom Wallet, de toonaangevende Web3-wallet op Solana, biedt een gebruiksvriendelijke interface, snelle transacties, in-app tokenruil, fiat-integratie, NFT-opslag en sterke beveiliging met hardware wallet-ondersteuning. Dit maakt Solana aantrekkelijk voor DeFi-toepassingen en de Phantom interface is veel gebruiksvriendelijker dan de trage en omslachtige Metamask-interface.

phantom wallet
Phantom Wallet

3. Solana-ontwikkelaars richten zich op gebruikersgerichte apps, niet alleen op infrastructuur

In de afgelopen jaren lag de ontwikkelingsfocus bij Ethereum hoofdzakelijk op infrastructuur en schaalbaarheid. Bij Solana daarentegen is er vanaf het begin een solide en snelle technologische basis aanwezig, met ruim voldoende blockspace. Hierdoor kunnen Solana-ontwikkelaars zich meer richten op het bouwen van apps die gericht zijn op gebruikers, wat een vruchtbare bodem biedt voor innovatie door app-ontwikkelaars. Dit opent de deur naar revolutionaire toepassingen.

Een interessante piste is bijvoorbeeld gaming, vanwege de lage kosten en hoge transactiesnelheden van de blockchain. Solana heeft al ambitieuze gamingprojecten, zoals Star Atlas, in zijn portfolio.

 

Video afspelen

5. Solana’s koos bewust voor SVM en Rust boven EVM en Solidity voor de Smart Contracts

Solana koos voor het gebruik van de Rust programmeertaal in combinatie met hun SVM, Solana Virtual Machine, de virtuele computer van Solana die de smart contracts uitvoert. In tegenstelling tot de gemakkelijke keuze voor Solidity en de Ethereum Virtual Machine (EVM). Solana wou zich differentiëren van Ethereum door te voorkomen dat ontwikkelaars simpelweg bestaande code konden kopiëren. In plaats daarvan wilden ze professionele programmeurs aantrekken die aangepaste en schaalbare smart contracts kunnen bouwen. Rust wordt bovendien als een meer performante programmeertaal beschouwd voor dit doel.

4. Solana is meer gedecentraliseerd dan je zou denken:

Het Solana validator-netwerk floreert, met aanzienlijke verbeteringen in het afgelopen jaar, zoals een groeiend aantal nodes en een diverse groep validators. Het netwerk heeft zijn veerkracht bewezen, zelfs in crisissituaties, zoals het geval was met service provider Hetzner in november 2022. Ondanks het plotselinge offline gaan van meer dan 1000 validators en 20% van het actieve belang, bleef Solana volledig operationeel. Binnen enkele dagen waren de meeste validators weer online, wat getuigt van de robuustheid van het netwerk. Vandaag behoort Solana tot de grootste proof-of-stake-netwerken ter wereld.

Nakomoto Coeff
https://solana.com/news/validator-health-report-march-2023

Conclusie

 

Kortom, Solana blijft ondergewaardeerd ondanks de recente indrukwekkende prestaties. Met een groeiende markt, superieure gebruikerservaring, focus op gebruikers apps en een krachtig validator-netwerk heeft Solana alles in huis om uit te groeien tot één van de belangrijkste spelers in de wereld van smart contract platforms. De inhaalbeweging is alvast begonnen en het is slechts een kwestie van tijd voordat de wereld Solana volledig naar waarde zal schatten.

 

Wil je meer weten over verschillende blockchains, waaronder Solana? Ontdek alles op ons online lesplatform: https://dca.getlearnworlds.com/. Bezoek ook onze website https://digitalcurrencyacademy.be/ voor meer informatie

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »