Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Texas stemt anti-Bitcoin mining wetgeving

Sinds de grote Bitcoin mining ban in China ongeveer twee jaar geleden is Amerika, en in het bijzonder Texas, het absolute speerpunt geworden van Bitcoin mining.

Zo is er bijvoorbeeld Riot Blockchain, de grootste mining operatie in Texas en waarschijnlijk de wereld, met een totale mining vloot van 87,000 toestellen. Toch gaat het de laatste tijd niet zo goed met miners in Texas nu de politiek roet in het eten probeert te gooien.

Het Texaanse elektriciteitsnetwerk is compleet uniek. Het opereert namelijk volledig onafhankelijk van de rest van het Noord-Amerikaanse continent. Het lokale netwerkbeheer, dat de naam ERCOT of Electric Reliability Council of Texas draagt, is zo dus volledig zelf verantwoordelijk voor de stabiliteit en continuïteit van de elektriciteitsvoorzieningen voor alle Texanen.

Om schokken van extreme elektriciteitsvraag, bijvoorbeeld tijdens sneeuwstormen, op te vangen riep ERCOT het “power credit” systeem tot leven. Hierbij krijgen grote energieverbruikers subsidies om hun elektriciteitsgebruik zwaar in te perken tijdens momenten van nood.

Aangezien er steeds meer Bitcoin miners hun toevlucht zoeken tot de “Lone Star State” beginnen ze dus ook een aanzienlijk deel van deze subsidies voor hun rekening te nemen. Met wetsvoorstel SB 1751 wil Lois Kolkhorst dit nu een halt toeroepen. De nieuwe wet zou het verdienen van “power credits” door Bitcoin miners zwaar aan banden leggen.

De wetgeving is dus uitdrukkelijk anti-Bitcoin aangezien het de enige sector is die dergelijke beperkingen krijgt opgelegd. Bovendien is de logica ook ver te zoeken. Bitcoin miners zijn veruit de meest geschikte kandidaten om elektriciteit efficiënt te balanceren in een onafhankelijk energienetwerk zoals ERCOT. De miners kunnen namelijk bijzonder snel (een kwestie van enkele seconden) aan en afgekoppeld worden, iets dat veel moeilijker is bij andere energie-intensieve sectoren zoals bijvoorbeeld de metaalindustrie.

De wet zal mogelijks vandaag al gestemd worden in de Texaanse senaat. Indien de wet wordt goedgekeurd is het daarna de beurt aan de Texaanse kamer voor het finale verdict.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u