Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Texas stemt anti-Bitcoin mining wetgeving

Sinds de grote Bitcoin mining ban in China ongeveer twee jaar geleden is Amerika, en in het bijzonder Texas, het absolute speerpunt geworden van Bitcoin mining.

Zo is er bijvoorbeeld Riot Blockchain, de grootste mining operatie in Texas en waarschijnlijk de wereld, met een totale mining vloot van 87,000 toestellen. Toch gaat het de laatste tijd niet zo goed met miners in Texas nu de politiek roet in het eten probeert te gooien.

Het Texaanse elektriciteitsnetwerk is compleet uniek. Het opereert namelijk volledig onafhankelijk van de rest van het Noord-Amerikaanse continent. Het lokale netwerkbeheer, dat de naam ERCOT of Electric Reliability Council of Texas draagt, is zo dus volledig zelf verantwoordelijk voor de stabiliteit en continuïteit van de elektriciteitsvoorzieningen voor alle Texanen.

Om schokken van extreme elektriciteitsvraag, bijvoorbeeld tijdens sneeuwstormen, op te vangen riep ERCOT het “power credit” systeem tot leven. Hierbij krijgen grote energieverbruikers subsidies om hun elektriciteitsgebruik zwaar in te perken tijdens momenten van nood.

Aangezien er steeds meer Bitcoin miners hun toevlucht zoeken tot de “Lone Star State” beginnen ze dus ook een aanzienlijk deel van deze subsidies voor hun rekening te nemen. Met wetsvoorstel SB 1751 wil Lois Kolkhorst dit nu een halt toeroepen. De nieuwe wet zou het verdienen van “power credits” door Bitcoin miners zwaar aan banden leggen.

De wetgeving is dus uitdrukkelijk anti-Bitcoin aangezien het de enige sector is die dergelijke beperkingen krijgt opgelegd. Bovendien is de logica ook ver te zoeken. Bitcoin miners zijn veruit de meest geschikte kandidaten om elektriciteit efficiënt te balanceren in een onafhankelijk energienetwerk zoals ERCOT. De miners kunnen namelijk bijzonder snel (een kwestie van enkele seconden) aan en afgekoppeld worden, iets dat veel moeilijker is bij andere energie-intensieve sectoren zoals bijvoorbeeld de metaalindustrie.

De wet zal mogelijks vandaag al gestemd worden in de Texaanse senaat. Indien de wet wordt goedgekeurd is het daarna de beurt aan de Texaanse kamer voor het finale verdict.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »