Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Resultaten periodieke aankoop van Bitcoin in 2023

Wie al wat even meedraait in de cryptowereld, heeft zeker weleens gehoord van Dollar Cost Averaging (DCA). Kort gezegd komt dit erop neer dat een investeerder periodiek cryptocurrency zoals Bitcoin (BTC) aankoopt. Het is dus een strategie die vooral interessant is voor investeerders die voor de lange termijn blootstelling willen aan cryptocurrencies. Maar wat kan deze strategie een investeerder opleveren?

Je kan dit zelf berekenen als je de Bitcoin koers bekijkt of je kan dit projecteren met tools zoals dcaBTC.

Wat had deze strategie je in 2023 opgeleverd wanneer je elke week 10 euro aan Bitcoin had gekocht?

Wanneer je vorig jaar elke week slechts €10 aan Bitcoin zou hebben gekocht, dan had je nu in totaal 520 euro geïnvesteerd. Deze 520 euro aan investeringen zou op 31 december 2023 namelijk 770 euro waard zijn geweest, een toename van 48%! Ook is de strategie geschikt voor diegene die niet meteen 10 000 euro op hun spaarrekening heeft staan om te investeren. Het splitst het investeren op in makkelijk te bekomen kleinere delen.

Sinds kort heeft cryptobeurs Bitvavo een eigen Dollar Cost Average functie toegevoegd, zie het Bitvavo hulp artikel om te zien hoe dit werkt.
Ontvang nu een welkomstbonus van 10 euro indien je via de onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt!

Je kan er ook voor opteren om 1000 euro in één keer te gaan investeren, wat had dit opgeleverd in het vorige jaar?

Aan het begin van het jaar 2023 stond de Bitcoin koers er nog heel anders voor. Met de ondergang van de FTX exchange vlak achter de rug, opende bitcoin het jaar op een prijs van $ 16 541, dicht bij het diepste punt van de voorbije jaren. Ondertussen kunnen we met overtuiging zeggen dat de bear market van de huidige cyclus ver achter ons is. Met een koers van $ 39 517 staat Bitcoin namelijk 138,9% hoger dan zijn openingskoers van 1 januari.
Dit betekent dat een investering van 1 000 euro op de eerste dag van het jaar nu 2 389 euro waard zou zijn.

Ondanks dat éénmalig inkopen op 1 januari beter presteerde dan verspreide aankopen in 2023, is en blijft Dollar Cost Averaging de veiligste en ronduit beste manier van investeren in activa voor lange termijn investeerders, het bovenstaande is namelijk slechts een momentopname. Eens we spreken over langere peridoes zal de DCA-strategie steeds uitblinken!

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u