Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin stijgt voor het eerst sinds juni naar meer dan 30.000 dollar

In het licht van afnemende banken turbulentie en toenemend optimisme onder investeerders over het monetaire beleid van de centrale bank van de VS, heeft Bitcoin (BTC) voor het eerst sinds 10 juni 2022 de kaap van $30.000 overschreden. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie werd onlangs verhandeld tegen $30.237, wat neerkomt op een stijging van 6,75% in de afgelopen 24 uur.

Door deze aanzienlijke stijging, was er een massale liquidatie van short posities, oftewel een short squeeze, waarbij maar liefst $145 miljoen werd geliquideerd.. 87% daarvan waren short posities, zo blijkt uit data van Coinglass.

Hoewel de stijging enorm was, wordt er toch meer volatiliteit verwacht voor morgen! Dit komt door de aankondiging van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), die de afgelopen tijd de markten al vaak sterk heeft beïnvloed. Later op de dag worden ook de notulen van de vergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC) gepubliceerd.

Wat betekent dit in mensentaal voor jou?

De inflatie is de laatste tijd aanzienlijk gestegen, wat doorgaans een negatief effect heeft op Bitcoin (BTC). Maar er lijkt een afkoeling van de inflatie gaande te zijn. Als op woensdag blijkt dat de jaarlijkse inflatie op 5,2% of lager uitkomt, kan dit een positief effect hebben op BTC.

Als echter blijkt dat de inflatie de afgelopen maand opnieuw is gestegen, kan dit nieuwe zorgen veroorzaken bij investeerders. Het wordt verwacht dat de inflatie ten opzichte van vorige maand op 0,4% zal uitkomen, wat 0,1% lager is dan de maand ervoor. Spannende tijden dus voor diegenen die zich zonder kennis wagen aan een trade short of long… Denk je dat traden iets voor jou kan zijn? Plan dan zeker eens een gratis adviesgesprek daarover!

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »