Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin stijgt voor het eerst sinds juni naar meer dan 30.000 dollar

In het licht van afnemende banken turbulentie en toenemend optimisme onder investeerders over het monetaire beleid van de centrale bank van de VS, heeft Bitcoin (BTC) voor het eerst sinds 10 juni 2022 de kaap van $30.000 overschreden. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie werd onlangs verhandeld tegen $30.237, wat neerkomt op een stijging van 6,75% in de afgelopen 24 uur.

Door deze aanzienlijke stijging, was er een massale liquidatie van short posities, oftewel een short squeeze, waarbij maar liefst $145 miljoen werd geliquideerd.. 87% daarvan waren short posities, zo blijkt uit data van Coinglass.

Hoewel de stijging enorm was, wordt er toch meer volatiliteit verwacht voor morgen! Dit komt door de aankondiging van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), die de afgelopen tijd de markten al vaak sterk heeft beïnvloed. Later op de dag worden ook de notulen van de vergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC) gepubliceerd.

Wat betekent dit in mensentaal voor jou?

De inflatie is de laatste tijd aanzienlijk gestegen, wat doorgaans een negatief effect heeft op Bitcoin (BTC). Maar er lijkt een afkoeling van de inflatie gaande te zijn. Als op woensdag blijkt dat de jaarlijkse inflatie op 5,2% of lager uitkomt, kan dit een positief effect hebben op BTC.

Als echter blijkt dat de inflatie de afgelopen maand opnieuw is gestegen, kan dit nieuwe zorgen veroorzaken bij investeerders. Het wordt verwacht dat de inflatie ten opzichte van vorige maand op 0,4% zal uitkomen, wat 0,1% lager is dan de maand ervoor. Spannende tijden dus voor diegenen die zich zonder kennis wagen aan een trade short of long… Denk je dat traden iets voor jou kan zijn? Plan dan zeker eens een gratis adviesgesprek daarover!