Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Ook Australië lanceert CBDC

Het regende de laatste weken aankondigingen over central bank digital currencies (CBDC’s) en na Rusland, Japan en de UK is het nu ook de beurt aan Australië. 

Op 2 maart kondigde de Reserve Bank of Australia (RBA) aan de komende maanden van start te zullen gaan met een eerste proefperiode tussen 31 maart en 31 mei. Dit nadat de Bank al jaren bezig is met research omtrent dit onderwerp.

Tijdens deze proefperiode zullen er een hele reeks functionaliteiten uitgetest worden zoals offline betalingen, distributie schemas, securities trading en meer.

Spijtig genoeg zien we onder het besloten aantal selecteerde bedrijven naast Mastercard en andere ook blockchain onderneningen zoals CANVAS en StarkWare. Beide bedrijven bekijken hoe ze hun cryptografische knowhow zoals Zero-knowledge rollups kunnen integreren in het overheidsproject.

Ondertussen zijn er al meer dan 100 landen druk bezig met de ontwikkeling en implementatie van CBDC’s. Overheden zullen de tool onvermijdelijk gebruiken om meer controle en censuur toe te passen op hun bevolking. Gelukkig hebben we sinds 2009 een waardig alternatief voor deze centraal gestuurde overheidsmunten. Bitcoin fixes this!

Nieuws

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »

Zo verlies je $500,000 aan Bitcoin

We kennen het allemaal: de angst om een fout te maken tijdens een belangrijke Bitcoin transactie. Voor Paxos, het bekende stablecoin bedrijf achter Pax Dollar (USDP) en Paypal USD, werd deze nachtmerrie vorige week de waarheid. Op 10 september betaalde het bedrijf maar liefst 20

LEES VERDER »

El Salvador viert twee jaar Bitcoin

Het is bijna niet te geloven maar Bitcoin is ondertussen al 2 jaar de officiële betaalmunt van El Salvador. Niemand kon bij de inhuldiging van “Ley Bitcoin” op 7 september 2021 voorspellen welke lange termijn effecten deze gewaagde zet van staatshoofd Nayib Bukele teweeg zou

LEES VERDER »