Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Ook Australië lanceert CBDC

Het regende de laatste weken aankondigingen over central bank digital currencies (CBDC’s) en na Rusland, Japan en de UK is het nu ook de beurt aan Australië. 

Op 2 maart kondigde de Reserve Bank of Australia (RBA) aan de komende maanden van start te zullen gaan met een eerste proefperiode tussen 31 maart en 31 mei. Dit nadat de Bank al jaren bezig is met research omtrent dit onderwerp.

Tijdens deze proefperiode zullen er een hele reeks functionaliteiten uitgetest worden zoals offline betalingen, distributie schemas, securities trading en meer.

Spijtig genoeg zien we onder het besloten aantal selecteerde bedrijven naast Mastercard en andere ook blockchain onderneningen zoals CANVAS en StarkWare. Beide bedrijven bekijken hoe ze hun cryptografische knowhow zoals Zero-knowledge rollups kunnen integreren in het overheidsproject.

Ondertussen zijn er al meer dan 100 landen druk bezig met de ontwikkeling en implementatie van CBDC’s. Overheden zullen de tool onvermijdelijk gebruiken om meer controle en censuur toe te passen op hun bevolking. Gelukkig hebben we sinds 2009 een waardig alternatief voor deze centraal gestuurde overheidsmunten. Bitcoin fixes this!

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u