Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Nayib Bukele wint in El Salvador en zet de Bitcoin strategie voort

Uit de stemmen blijkt dat de president van El Salvador, Nayib Bukele, met grote meerderheid heeft gewonnen en mogelijk wordt hij opnieuw president. De regering van Bukele is hard geweest tegen bendes en was de eerste die Bitcoin als officieel geld in het land gebruikte. Nayib Bukele vertelde iedereen op sociale media dat hij de verkiezingen op 4 februari 2024 had gewonnen. Hij zei dat zijn partij, genaamd New Ideas, de meeste stemmen kreeg en bijna alle zetels zal hebben in de regeringsgroep genaamd de Assembly. Bukele is nu klaar voor meer jaren als president.

The Guardian zei dat hij ongeveer 83% van de stemmen kreeg. Uit de laatste cijfers van de belangrijkste verkiezingsgroep van El Salvador blijkt dat de partij New Ideas bijna 1,3 miljoen stemmen kreeg en de andere grote partijen veel minder. Bukele zei al in 2022 dat hij weer president wilde worden, ook al zeiden de regels van het land dat je niet twee keer op rij president kunt zijn. Maar het Hooggerechtshof in El Salvador zei in 2021 dat dit wel mogelijk zou zijn ondertussen. Sinds hij in 2019 president werd, waarderen mensen wat hij doet, vooral zijn strijd tegen bendes.

Bukele staat bekend om het ondersteunen van Bitcoin. In 2021 was El Salvador het eerste land dat zei dat Bitcoin officieel geld is, ook al waren sommige grote groepen zoals het Internationale Monetaire Fonds het daar niet mee eens. Sindsdien koopt Bukele Bitcoin voor het land en zit El Salvador nu op veel Bitcoin, ter waarde van ruim $121 miljoen.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u