Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De uitgever van USDT stablecoin, Tether, investeerde in Bitcoin en heeft meer dan $1,1 miljard winst uit zijn investeringen behaald. De recente prijsstijging van Bitcoin tot meer dan $41.000 heeft de 57.576 BTC-bezit van Tether aanzienlijk vergroot.

De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Hij investeerde sinds september 2020 ongeveer $5,33 miljard om 174.530 BTC te kopen, met een gemiddelde kostprijs van $30.512,81 per Bitcoin. Met de recente stijging van de prijs van Bitcoin naar $39.411, wordt zijn investering nu gewaardeerd op bijna $7 miljard. Recent deed Saylor een extra aankoop van 16.130 Bitcoin voor $593,3 miljoen, een gemiddelde van $36.785 per Bitcoin.

Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen. De president merkte op dat de uitvinding van de investering is geweest om het volgende vast te houden, niet om te verkopen: “We zijn uiteraard niet van plan om te verkopen; dat is nooit ons doel geweest. Wij zijn ons er van bewust dat de prijs in de toekomst zal blijven fluctueren; dit heeft geen invloed op onze langetermijnstrategie.”