Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Interesse groeit in Ethereum spot ETFs

Invesco en Galaxy Digital willen een spot EFT (exchange-traded fund) voor Ethereum (ETH) introduceren, nu steeds meer vermogensbeheerders digitale activaproducten blijven verkennen naast Bitcoin spot ETFs.

In een post op X (voorheen Twitter) onthulde Bloomberg ETF-analist James Seyffart dat de twee vermogensbeheerders een aanvraag hebben ingediend voor een spot Ether ETF, genaamd Invesco Galaxy Ethereum ETF.

Volgens de S-1-registratieverklaring van het bedrijf zal de Invesco Galaxy Ethereum ETF “de prestaties van de spotprijs van ether weerspiegelen” door eenheden van de cryptocurrency te bewaren bij een afzonderlijke bewaarder, die nog moet worden geïdentificeerd.

In de indiening werd gedetailleerd beschreven dat Invesco de sponsor is, terwijl Galaxy Digital de ‘uitvoeringsagent’ is, die ETH zal verkopen om de kosten van de Trust te betalen. Invesco en Galaxy sluiten zich aan bij een groeiende lijst van beleggingsbeheerders die op zoek zijn naar goedkeuring van de toezichthouder voor een spot-ETH ETF.

De SEC heeft onlangs de deadline voor beslissingen over eerdere aanvragen van ARK 21Shares en VanEck verlengd tot 25-26 december.
De commissie zei dat er meer tijd nodig was om de voorgestelde regelwijziging en de daarmee samenhangende kwesties te overwegen.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u