Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Interesse groeit in Ethereum spot ETFs

Invesco en Galaxy Digital willen een spot EFT (exchange-traded fund) voor Ethereum (ETH) introduceren, nu steeds meer vermogensbeheerders digitale activaproducten blijven verkennen naast Bitcoin spot ETFs.

In een post op X (voorheen Twitter) onthulde Bloomberg ETF-analist James Seyffart dat de twee vermogensbeheerders een aanvraag hebben ingediend voor een spot Ether ETF, genaamd Invesco Galaxy Ethereum ETF.

Volgens de S-1-registratieverklaring van het bedrijf zal de Invesco Galaxy Ethereum ETF “de prestaties van de spotprijs van ether weerspiegelen” door eenheden van de cryptocurrency te bewaren bij een afzonderlijke bewaarder, die nog moet worden geïdentificeerd.

In de indiening werd gedetailleerd beschreven dat Invesco de sponsor is, terwijl Galaxy Digital de ‘uitvoeringsagent’ is, die ETH zal verkopen om de kosten van de Trust te betalen. Invesco en Galaxy sluiten zich aan bij een groeiende lijst van beleggingsbeheerders die op zoek zijn naar goedkeuring van de toezichthouder voor een spot-ETH ETF.

De SEC heeft onlangs de deadline voor beslissingen over eerdere aanvragen van ARK 21Shares en VanEck verlengd tot 25-26 december.
De commissie zei dat er meer tijd nodig was om de voorgestelde regelwijziging en de daarmee samenhangende kwesties te overwegen.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »