Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Getokeniseerde Amerikaanse staatsobligaties arriveren op Base chain

Getokeniseerde Amerikaanse staatsobligaties arriveren op de Base chain van Coinbase met de RWA-tokenuitgifte van Backed Finance.
De markt voor tokenized Amerikaanse staatsobligaties is dit jaar verzesvoudigd tot $666 miljoen, volgens een real-world asset data provider.

Het in Zwitserse gevestigde tokenisatiebedrijf Backed Finance heeft zijn tokenized short-term US Treasury-aanbod uitgebreid naar crypto-exchange Coinbase’s Base blockchain, zei het bedrijf vrijdag in een persbericht. De uitgifte markeert het eerste real-world asset-token dat is uitgegeven op het Base-netwerk, dat ook het populaire sociale tokenisatieplatform Friend.Tech host.

Het bIB01-cryptotoken van Backed, uitgegeven onder de Zwitserse tokenized-effectenwet, is een op blockchain gebaseerde versie van BlackRock’s korte termijn U.S. Treasuries exchange-traded fund (ETF) dat beleggers een jaarlijks rendement van 5,25% biedt. Het aanbod is beschikbaar voor gekwalificeerde beleggers en erkende distributeurs die de know-your-customer (KYC) en anti-money-laundering (AML) van het bedrijf hebben doorstaan. Amerikaanse investeerders en entiteiten mogen het token niet kopen.

Tokenisatie van real-world assets (RWA’s) – een overkoepelende term voor het verpakken van traditionele financiële instrumenten zoals staatsobligaties, private equity of krediet in een symbolische vorm en het plaatsen ervan op blockchains – is dit jaar een van de populairste trends in crypto geworden. Volgens een rapport van de Boston Consulting Group zou de markt voor tokenized assets in 2030 kunnen uitgroeien tot $16 biljoen. Amerikaanse staatsobligaties worden beschouwd als een toegangspoort voor tokenisatie-inspanningen, omdat veel investeerders in digitale activa, fondsbeheerders, cryptobedrijven en gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) deze producten zoeken vanwege hun hoge rendement en lage risicostatus. De markt voor tokenized treasuries is dit jaar verzesvoudigd tot 666 miljoen dollar, waarbij vermogensbeheerder Franklin Templeton de grootste speler is, volgens gegevens van rwa.xyz.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u