Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Friend.Tech de sociale media crypto app gaat viraal

Het crypto sociale media platform Friend.tech, dat gebruik maakt van Ethereum Layer 2 Base kreeg in enkele dagen tijd 100.000 gebruikers, te midden van een bear market. Het platform heeft sinds de lancering op 10 augustus reeds op een indrukwekkende wijze een handelsvolume van meer dan 40.000 ETH oftewel $65,5 miljoen  verwerkt en bereikte maandag een piek van meer dan 1 miljoen transacties op de Base chain.

Friend.Tech aantal transacties bereikte op maandag een piek van 1 miljoen transacties.

Het sociale platform Friend.tech, stelt gebruikers in staat om “aandelen” te kopen en verhandelen van mensen en “influencers” die een account hebben op X, voorheen bekend als Twitter. Deze kunnen hun kopers dan bepaalde privileges verlenen: private chat conversaties en andere voordelen naar keuze.
Het platform draait op de nieuwe Ethereum layer 2 Base van Coinbase, en is dus meteen een hit.
Sinds de lancering op 10 augustus is de app explosief gegroeid tot meer dan 100.000 adressen. Er was reeds wat controverse nadat een crypto software developer een database online plaatste  die de crypto wallet-adressen vermeldde met hun gekoppelde X-accounts. Blockchains zijn namelijk transparant en publiek. De controversiële database, die tijdelijk op GitHub stond, is echter reeds offline gehaald.
De groei in gebruikers genereert, volgens DefiLlama, ook enorme inkomsten, met meer dan $6 miljoen aan handelsvergoedingen. Een Dune Analytics dashboard bevestigt de bevindingen en schat het aantal unieke gebruikers op minstens 96.000 met 25.000 gebruikers toegevoegd sinds zondag.
Het is afwachten of dit een tijdelijke hype is, of Friend.Tech een blijver is, voorlopig is de groei echter zeer groot.