Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Coinbase lanceert eigen Layer 2 Blockchain-basis genaamd Base

Coinbase kwam vorige week met een aankondiging waar de cryptowereld niet onbewogen bij bleef… het lanceert zijn eigen Layer 2 (L2) blockchain, genaamd Base. Deze zal gebouwd worden met de concurrerende Ethereum L2, Optimism, om de komende jaren miljoenen nieuwe crypto-gebruikers aan te trekken. 

“Vandaag zijn we verheugd om de testnet-lancering van Base aan te kondigen, een Ethereum layer 2 (L2)-netwerk dat een veilige, goedkope, ontwikkelaars vriendelijke manier biedt voor iedereen – waar dan ook – om gedecentraliseerde apps of “dapps” onchain te bouwen,” zo vertelde de vice-president engineering bij Coinbase, Will Robinson aan de crypto nieuwssite CoinDesk. 

Layer 2’s zijn in feite afzonderlijke blockchains die bovenop Layer 1’s, of basis blockchains, (Bitcoin, Ethereum etc) zijn gebouwd om de bestaande knelpunten ivm schaalvergroting en data te verminderen, waardoor het systeem sneller en goedkoper is voor ontwikkelaars. Wens je meer kennis over dit thema? Kom dan zeker deze week naar ons Crypto Café in Gent. Crypto Expert en DCA lesgever Adriaan Van Erps zal er namelijk een boeiende keynote brengen over alternatieve layer 1’s!