Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Experts voorspellen snelle goedkeuring voor Ethereum ETF’s door SEC

De mogelijke goedkeuring van een spot Ethereum ETF heeft veel belangstelling gewekt van de cryptocurrency-gemeenschap en waarnemers uit de industrie. Bedrijven als Fidelity, Invesco en BlackRock hebben aanvragen ingediend voor dergelijke financiële producten.

Volgens juridisch expert Scott Johnsson kan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnenkort Ethereum Exchange-Traded Funds (ETF’s) goedkeuren, mogelijk tegen mei 2024. Als deze tijdlijn wordt gemist, kan de goedkeuring worden uitgesteld tot 2025. De vooruitgang volgt op de snelle afhandeling van Bitcoin ETF’s, waarbij het vanaf het geven van de eerste opmerkingen tot de voltooiing van het goedkeuringsproces minder dan 90 dagen duurde – een tempo waarvan Johnsson hoopt dat het zal worden herhaald voor Ethereum ETF’s.

Bloomberg’s ETF-analist James Seyffart suggereert dat Ethereum ETF’s, dankzij de basis die is gelegd door het regelgevingstraject van Bitcoin, een sneller goedkeuringsproces zouden kunnen doormaken. Hoewel Ethereum en Bitcoin hun verschillen hebben, wordt verwacht dat het bestaande regelgevingskader voor Bitcoin een soepeler pad voor Ethereum ETF-goedkeuringen zal vergemakkelijken.

De verwachtingen voor Ethereum ETF’s zijn hoog onder liefhebbers van cryptocurrency en industrie-watchers, waarbij grote bedrijven als Fidelity, Invesco en BlackRock deze financiële producten aanvragen. Valkyrie’s Chief Investment Officer, Steven McClurg, voorspelt echter een mogelijke vertraging na mei 2024 vanwege de gedetailleerde openbaarmakingen die vereist zijn voor Ethereum, waardoor de goedkeuring mogelijk nog een jaar wordt uitgesteld.