Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

SEC stelt besluit over Ethereum ETF’s uit

Volgens een recente aanvraag heeft de SEC haar beslissing over de iShares Ethereum Trust spot ETF uitgesteld tot 10 maart 2024. Deze ETF, ingediend door Nasdaq op 21 november 2023, heeft tot doel een ETF te creëren die de koers van Ethereum volgt. Dit getuigt van voorzichtigheid bij de evaluatie van de cryptomarkt van de onlangs goedgekeurde en gelanceerde Bitcoin spot ETF.

Oorspronkelijk had de SEC 45 dagen de tijd om het voorstel te beoordelen, eindigend op 25 januari 2024. Maar ze verlengden deze periode, wat aangeeft dat ze meer tijd nodig hebben om de Ethereum ETF te beoordelen. BlackRock neemt het voortouw bij het toevoegen van digitale activa aan traditionele beleggingen, maar de voorzichtige houding van de SEC benadrukt de bezorgdheid over de volatiliteit en regelgeving van crypto.

Het besluit van de SEC wordt nauwlettend in de gaten gehouden, omdat goedkeuring een belangrijke stap zou zijn voor de acceptatie van andere cryptocurrency ETF’s. Hun zorgvuldige beoordeling is bedoeld om potentiële risico’s in de Ethereum ETF aan te pakken. Tegelijk signaleert SEC-commissaris Pierce een gemakkelijker pad voor Ethereum ETF’s, vooral gezien het succes van de Bitcoin ETF’s.