Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Spot Bitcoin ETF: Prijsdaling ondanks sterke handelsvolumes

De langverwachte goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse SEC markeerde deze week een belangrijk moment voor de cryptocurrency-industrie. Echter, de initiële euforie van de ETF-lancering was van korte duur toen Bitcoin een dramatische prijsdaling onderging, van ruim $49.000 naar onder de $42.000 binnen enkele uren na de start van de handel. De daaropvolgende dag daalde de cryptocurrency verder naar $41.500, wat resulteerde in een aanzienlijk verlies van meer dan $7.000 in iets meer dan een dag.

Speculatie over een mogelijke “sell-the-news” gebeurtenis kreeg al vóór de lancering van de ETF’s grip, waarbij experts zich afvragen of de prijsstijging van Bitcoin in 2023, die meer dan 150% bedroeg, de goedkeuring van de ETF al had ingeprijsd. De geschiedenis leek zich te herhalen, aangezien vergelijkbare prijsdalingen volgden op de goedkeuring van futures Bitcoin ETF’s door de SEC eind 2021.

Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital, wees op de betrokkenheid van Grayscale als een mogelijke aanjager voor de prijsdalingen. Hij suggereerde dat een aanzienlijke verkoop van Grayscale, met zijn relatief hogere kosten van 1,5%, mogelijk heeft bijgedragen aan de neergang van de markt. Daarnaast merkte Scaramucci op dat er een zware verkoopdruk was vanuit het faillissement van FTX in de aanloop naar de ETF-aankondiging.

source: https://research.kaiko.com/insights/bitcoin-slumps-post-etf-approval

Ondanks de initiële prijs turbulentie, overtroffen de handelsvolumes op de eerste dag $2 miljard dollar, wat wijst op sterke interesse van beleggers in de nieuw goedgekeurde ETF’s. Terwijl de markt deze ontwikkelingen verwerkt, verwachten waarnemers een mogelijke oplossing van het supply overschot in de komende weken en maanden, met de Bitcoin halving (April 2024) voor de boeg.
Kom meer te weten komen over de Bitcoin ETF op ons Crypto Café online over ETFs op 24/01!

In de dynamische wereld van cryptocurrency, waar volatiliteit een constante factor is, suggereert de nasleep van de ETF-goedkeuring dat de weg naar duurzame marktgroei tijd kost om te construeren.