Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Ethereum Futures ETF gelanceerd in VS!

Diverse Ethereum futures exchange-traded funds (ETF’s) zijn nu actief in de Verenigde Staten. Gerenommeerde financiële instellingen hebben gezamenlijk een reeks ETF’s gelanceerd die (TradFi) beleggers de mogelijkheid bieden om in de toekomstige prijsbewegingen van Ethereum te handelen. Dit is een belangrijke stap in de wereld van cryptocurrency-investeringen, en deze trekken dus veel aandacht, vooral omdat beleggers ook reikhalzend uitkijken naar de goedkeuring van een spot crypto ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Beleggingsmaatschappijen zoals ProShares, VanEck, Bitwise, Valkyrie, Kelly en Volshares, grote namen dus, lanceerden in totaal negen ETF’s op de Chicago Board Options Exchange (CBOE).

De initiële handelsvolumes voor deze ETF’s waren echter relatief laag, met minder dan $2 miljoen in totaal verhandeld tegen het einde van de ochtend van de lanceerdag. Deze prestatie stond in schril contrast met de ProShares Bitcoin Strategy ETF, die bijna $1 miljard aan aandelen zag verhandelen op de dag van de lancering in 2021. Dit was uiteraard tijdens de piek van de vorige crypto bull market, een andere tijd dus in vergelijking met de huidige diepte van de bear market.

Het is belangrijk op te merken dat de nieuwe ETF’s de toekomstige prijs van Ethereum volgen in plaats van het daadwerkelijke asset (Ether) vast te houden. Een spot ETF zou investeerders in staat stellen blootstelling aan cryptovaluta’s te verkrijgen tegen de huidige marktprijs, terwijl futures ETF’s in feite weddenschappen zijn op toekomstige activaprijzen.

De lancering van Ethereum futures ETF’s markeert desondanks toch een belangrijke stap in het crypto beleggings landschap. De prestaties van deze ETF’s zullen nauwlettend gevolgd worden in de nu al lang aanslepende strijd voor een spot crypto (Bitcoin) ETF in de Verenigde Staten. Een spot ETF die steeds maar wordt afgekeurd of uitgesteld door Gensler en zijn kompanen van de SEC.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »