Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin ETF beslissing opnieuw uitgesteld

De SEC (Securities and Exchange Commission) blijft de spanning opvoeren tot het allerlaatste moment. Op donderdag 31 augustus liet de Amerikaanse beurswaakhond in een mededeling weten dat het de beslissing om een Spot Bitcoin ETF wel dan niet toe te laten weer maar eens uitstelt. 

Alle Bitcoin ETF kandidaten (waaronder grote namen zoals BlackRock, WisdomTree, Fidelity, Invesco Galaxy, Bitwise, VanEck en Wise Origin) zullen dus opnieuw 45 dagen moeten wachten tot de volgende beslissingsronde. De SEC heeft een machtiging om het finale verdict met maximum 240 dagen uit te stellen en maakt hier traditiegetrouw steevast volle gebruik van. De kans dat de knoop midden oktober wordt doorgehakt is dus eveneens heel klein.

Logica moet er hoe dan ook niet gezocht worden achter het gedrag van de SEC. Zo keurde het sinds 2021 al verschillende Bitcoin producten goed die veel risicovoller zijn dan een gewone Spot Bitcoin ETF (de befaamde Futures Bitcoin ETF’s). 

Hoe dan ook wordt de bewegingsruimte voor de SEC steeds kleiner. De overwinning van Grayscale heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer ogen gericht zijn op Gary Gensler en de beslissing kan niet blijven uitgesteld worden.