Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Elizabeth Warren en de kruistocht tegen crypto

In Amerika beginnen vele politiekers, waaronder ook Elizabeth Warren, zich stilletjes aan voor te bereiden op de grote verkiezingscampagne van 2024. Tijdens deze verkiezingen zal er niet alleen gestemd worden voor de volgende president, maar ook voor 435 afgevaardigden van het huis én 34 senatoren. Het is nu al overduidelijk dat Bitcoin en crypto een zeer grote rol zullen gaan spelen tijdens deze ongetwijfeld emotioneel zwaarbeladen presidentsverkiezingen.

Zo lanceerde Elizabeth Warren, gedoodverfde vijand van crypto, vorige week haar verkiezingscampagne om herverkozen te worden als senator met de wel heel onsubtiele titel “Elizabeth Warren is building an Anti-crypto Army”.

Warren is niet zomaar een politica. Ze was in 2020 prominent presidentskandidate en naast Bernie Sanders de grootste concurrent van uiteindelijke winnaar Joe Biden. Het stokpaardje van Elizabeth Warren is al gedurende haar hele politieke carrière het bestrijden van corruptie en misbruik in de bancaire sector. Aangezien Bitcoin net hetzelfde doel voor ogen heeft zouden ze dus vanzelfsprekende bondgenoten moeten zijn maar vreemd genoeg profileert senator Warren zich de laatste twee jaar net expliciet als fervent crypto tegenstander.

Begin 2022 was ze het gezicht van de theatrale hoorzittingen omtrent de zogenaamde cryptocurrency witwaspraktijken van Russische oligarchen. Ondanks haar vele verwoede pogingen om Bitcoin tijdens dit proces weg te zetten als “puur crimineel” viel vooral de pijnlijke onkunde en gebrekkige kennis van de senator op.

Ook op legislatief vlak heeft Warren niet stilgezeten. Zo is ze de drijvende kracht achter een hele rits aan draconische anti-crypto wetsvoorstellen zoals de Digital Asset Sanctions Compliance Enhancement Act en de Digital Asset Anti-Money Laundering Act.

Deze traditionele aanpak van wetsvoorstellen indienen gaat blijkbaar nog niet ver genoeg voor Warren en dus heeft ze de laatste maanden haar zinnen op actie gezet. “Operation Choke Point”, de onheilspellende gecoördineerde aanval op crypto, is in volle vaart en in heel de Verenigde Staten worden cryptovriendelijke banken onder druk gezet en erger. De operatie is veruit de grootste actie van de Amerikaanse politiek tot nu toe om crypto in de kiem te smoren en Elizabeth Warren kan haar enthousiasme amper verbergen.

Hoe de campagne verder zal verlopen is nog niet meteen duidelijk maar dat Warren zich vocaal zal blijven uitlaten over crypto staat als een paal boven water. We houden jullie zeker op de hoogte!

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »