Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Operation Choke Point: de gecoördineerde aanval op crypto

De Amerikaanse regering is met operation choke point begonnen met het versnellen van zijn harde optreden naar de crypto-industrie toe. Regelgevers van meerdere afdelingen werken samen aan deze gecoördineerde en voortdurende aanval die ‘Operation Choke Point’ genoemd wordt door crypto experten. De Amerikaanse regering gebruikt nu ook al de banksector om een geavanceerd, wijdverbreid optreden tegen de crypto-industrie te organiseren. En de inspanningen van de administratie zijn geen geheim: ze komen duidelijk tot uiting in regelgevende richtlijnen en blogposts. De breedte van dit plan – dat vrijwel elke financiële toezichthouder omvat – en de sterk gecoördineerde aard ervan, hebben crypto-veteranen nerveus gemaakt dat crypto-bedrijven mogelijk volledig zonder bank komen te zitten in de Verenigde Staten. 

Toen de crypto-vriendelijke bank Signature Bank, een van de grootste banken in de Verenigde Staten, gedwongen werd te sluiten door het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS) gingen de belletjes al helemaal aan het rinkelen. Opvallend vooral is dat een andere bank die de afgelopen dagen nog meer onder druk stond dan Signature, First Republic, niet gesloten werd. 

En op zondag kondigde de Federal Deposit Insurance Corp aan dat de Flagstar Bank van New York Community Bancorp alle contante deposito’s van Signature Bank zal overnemen, behalve die van cryptobedrijven. Dit bevestigt de vermoedens dat de inbeslagname van Signature werd ingegeven door de vijandigheid van toezichthouders jegens crypto.

Dat betekent dat crypto bedrijven in de Verenigde Staten andere banken zullen moeten zoeken om hun deposito’s veilig te stellen. Het zal alleszins geen makkelijke opdracht worden, want velen zeggen dat de waarschuwingen van de overheid aan banken om zaken te doen met crypto klanten dat heel moeilijk maken. Geen wonder dus dat het crypto bedrijf Kraken vaart zet achter de lancering van een eigen bank die wel crypto-vriendelijk is!

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »