Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Coinbase lijkt nu al grote winnaar van Spot Bitcoin ETF’s

De Spot Bitcoin ETF is al wat de klok slaat de laatste weken. Hoewel de kogel nog steeds niet definitief door de kerk is, heeft Coinbase wel weer een grote slag thuisgehaald op weg naar de felbegeerde institutionele adoptie van Bitcoin.

In een document dat gisteren bekend werd gemaakt staat duidelijk te lezen dat Coinbase op 21 juni een overeenkomst heeft gesloten met globaal traditioneel handelsplatform Cboe (Chicago Board Options Exchange). De wereldbekende crypto exchange zal, in samenwerking met de Cboe, op maar liefst 5 verschillende Spot Bitcoin ETF producten strenge controle uitvoeren zodoende marktmanipulatie volledig uit te sluiten. 

Dit type overeenkomst, dat geheel gepast de naam “Surveillance Sharing Agreement” (SSA) draagt, ligt de laatste weken plotseling bijzonder goed in de markt. Dit heeft vooral te maken met de Spot Bitcoin ETF applicatie van Blackrock van 15 juni waar voor het eerst een SSA clausule in verwerkt zat om de kritische stemmen bij de SEC te sussen.

De 5 ETF producten vermeld in de aankondiging zijn van Wise Origin, WisdomTree, VanEck, Invesco Galaxy en ARK 21Shares. BlackRock kiest in hun ETF SSA overeenkomst eveneens voor Coinbase maar ruilt de Cboe in voor het nóg grotere Nasdaq handelsplatform.

Het spreekt voor zich dat Coinbase de grote winnaar is bij deze stortvloed aan positieve aankondigingen. Na de zeer verontrustende aantijgingen van de SEC vorige maand kan de vermaarde crypto exchange wel een meevaller gebruiken en dat vertaalt zich nu ook naar de aandelenkoers. Gisteren raakte Coinbase Global Inc (COIN) kort even de $88 kaap, de hoogste notering sinds augustus van vorig jaar.