Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin ETF’s gaan reserves openbaar maken via Chainlink integratie

Ark Invest en 21Shares zullen de Bitcoin reserves van hun ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) openbaar maken aan de hand van Chainlink integratie in een beweging naar meer transparantie. De vermogensbeheerders zijn na Bitwise de tweede van de spot Bitcoin ETF uitgevers die dit doen.

Vermogensbeheerders Ark Invest en 21Shares hebben een stap gezet in de richting van meer transparantie voor hun ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) door Chainlink’s Proof of Reserve-platform te integreren om gegevens van hun holdings te verifiëren, zo maakten de bedrijven woensdag bekend.
“Deze samenwerking stelt ons in staat een ongeëvenaard niveau van inzicht en veiligheid te bieden voor de belangen van onze investeerders voor ARKB”, aldus Ophelia Snyder, medeoprichter en president van 21Shares.

De stap komt nadat collega spot Bitcoin ETF-uitgever Bitwise in januari zijn digitale portemonnee-adres openbaar maakte met de holdings voor zijn Bitwise Bitcoin ETF (BITB). De inspanningen om transparantie te bewerkstelligen werden breed toegejuicht door deskundigen uit de sector. Ark/21Shares zal nu de tweede entiteit zijn die holdinggegevens on-chain brengt.

ARKB is een van de meest succesvolle van de 10 spot bitcoin ETF’s die begin dit jaar zijn gelanceerd. Vanaf het einde van de dag op maandag had het fonds 33.274 bitcoin en beheerd vermogen boven de $1,8 miljard verzameld, wat het derde hoogste is onder de spelers. Alleen Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) en BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) hebben meer kapitaal aangetrokken.