Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Deadline goedkeuring spot BTC ETF vandaag!

De Securities and Exchange Commission (SEC) staat voor een deadline vandaag, woensdag 10/01 om te beslissen over de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF. Met insiders die optimistisch zijn, geven Bloomberg-analisten een kans van 90 procent op goedkeuring, wat wordt weerspiegeld in de stijging van de Bitcoin-prijs naar meer dan $46.700. Goedkeuring van een spot Bitcoin ETF zou de liquiditeit en handelsvolume aanzienlijk kunnen vergroten. Dat is ook meteen één van de redenen waarom dit zo significant is voor de crypto markt.
Opvallend is dat de SEC actief reageerde op de documenten van potentiële Bitcoin ETF-uitgevers, waarbij zij nog op dezelfde dag opmerkingen maakte over kleine details in aangepaste formulieren. Het is zeer uitzonderlijk dat opmerkingen op dezelfde dag volgen, dit wijst dus mogelijks op een imminente goedkeuring.
Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, die historisch kritisch is geweest over Bitcoin, waarschuwde enkele dagen voor het besluit voor de risico’s van crypto-investeringen.
Het zijn spannende tijden in de crypto markten, en het is duidelijk dat de zenuwen gespannen staan. Dat de X account van de SEC gehacked werd en valse tweets over goedkeuring verspreidde zal daarbij niet verder helpen.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u