Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Worldcoin lanceert app en trekt nieuwe investeerders aan

worldcoin

Worldcoin lanceert app en trekt nieuwe investeerders aan

Worldcoin, het oogbal scannende crypto-project onder leiding van OpenAI CEO Sam Altman, blijft investeerders aantrekken, ondanks dat het nog niet uit de bètafase is gekomen.

$100 miljoen aan nieuwe fondsen

Volgens de Financial Times, die drie bronnen met kennis van de deal citeert, bevindt Worldcoin zich “in vergevorderde gesprekken” over een nieuwe financieringsronde ter waarde van ongeveer $100 miljoen. De ronde wordt gesteund door zowel bestaande als nieuwe investeerders, aldus een van de bronnen. Bij de vorige investeringsronde van Worldcoin waren durfkapitaalfirma’s Andreessen Horowitz (a16z) en Khosla Ventures betrokken, waardoor de waardering van het project op $3 miljard kwam. In oktober 2021 sloot het ook een door a16z geleide Serie A-financieringsronde van $25 miljoen af, met andere investeerders zoals Digital Currency Group, Coinbase Ventures en Multicoin.
Het project, dat nog steeds in bèta is, bereidt zich naar verluidt voor op de officiële lancering in de komende zes weken.

Worldcoin app - "Proof of personhood"

Het “proof-of-personhood” protocol, dat wordt gebruikt voor de tokenverdeling van het project, maakt gebruik van een biometrische scan van de iris van de ontvanger, waarna vervolgens de identiteit wordt geverifieerd aan de hand van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs . Op deze manier streeft Worldcoin ernaar ervoor te zorgen dat de tokens worden verdeeld onder “echte” personen: zodra iemands identiteit is geverifieerd, komen ze in aanmerking om een bepaald aantal Worldcoin-tokens te ontvangen als onderdeel van dit programma.
Worldcoin beweert deze data niet te bewaren, tenzij je hier zelf voor kiest, waarna de data geanonimiseerd (aldus Worldcoin) wordt bewaard.

Vorige week kondigde Worldcoin aan dat zowel de World App-wallet als World ID, het nieuwe “privacy”-gerichte gedecentraliseerde identiteitsprotocol van het project dat aanmelding bij websites, mobiele apps en Web3 gedecentraliseerde apps (dApps) mogelijk maakt, zullen migreren van Polygon naar Optimism, een layer-2 schaaloplossing van Ethereum, als onderdeel van een bredere samenwerking met Optimism Collective.

Worldcoin scan iris

Controverse

Het project bevindt zich nog in de vroege ontwikkelingsfase, maar heeft al kritiek gekregen van Edward Snowden, de voormalige medewerker van de National Security Agency (NSA) die bekend staat om het lekken van geclassificeerde informatie over massa surveillance technieken van de VS en als activist op het gebied van privacy en burgerrechten.
Naast de ethische aspecten van het gebruik van het menselijk lichaam voor een cryptoproject, heeft Snowden bezorgdheid geuit dat Worldcoin streeft naar het creëren van een wereldwijde database van iris scans van mensen.

Nieuws

WEF wil crypto reguleren

Het WEF publiceerde op 25 mei een nieuwe white paper met de de naam “Pathways to Crypto-Asset Regulation” waarin het beklemtoont dat er dringend meer regulatie nodig is. De paper bevat de gebruikelijke ongegronde beschuldigingen en vooroordelen over Bitcoin. Zo doen de auteurs een oproep

LEES VERDER »

Ledger stelt update uit na aanhoudende kritiek

Het regende bakken kritiek toen Ledger op 16 mei aankondigde dat het een nieuwe backup feature genaamd “Recover” zou lanceren. Zoals we vorige week al uitvoerig beschreven zou deze nieuwe update verschillende veiligheidsrisico’s inhouden en een serieuze afwijking zijn van de veiligheidsprincipes die het bedrijf

LEES VERDER »

Amerikaanse debt ceiling weer opgetrokken

President Joe Biden heeft eindelijk een deal te pakken over de nakende “debt ceiling” die vandaag nog steeds is vastgelegd op $31,4 biljoen. Dit schuldenplafond is een louter Amerikaans fenomeen waarbij de overheid van de VS zichzelf een limiet oplegt wat betreft het maximum aan

LEES VERDER »

Ledger update roept veel vragen op

De populairste hardware wallet producent ter wereld maakte de voorbije week misschien wel de grootste blunder uit zijn 9 jarige geschiedenis. Op 16 mei werd de nieuwe Ledger firmware versie 2.2.1 gelanceerd die de nieuwe functionaliteit ‘Ledger Recover’ bevat. Deze controversiële update maakt het mogelijk

LEES VERDER »