Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Worldcoin lanceert app en trekt nieuwe investeerders aan

worldcoin

Worldcoin lanceert app en trekt nieuwe investeerders aan

Worldcoin, het oogbal scannende crypto-project onder leiding van OpenAI CEO Sam Altman, blijft investeerders aantrekken, ondanks dat het nog niet uit de bètafase is gekomen.

$100 miljoen aan nieuwe fondsen

Volgens de Financial Times, die drie bronnen met kennis van de deal citeert, bevindt Worldcoin zich “in vergevorderde gesprekken” over een nieuwe financieringsronde ter waarde van ongeveer $100 miljoen. De ronde wordt gesteund door zowel bestaande als nieuwe investeerders, aldus een van de bronnen. Bij de vorige investeringsronde van Worldcoin waren durfkapitaalfirma’s Andreessen Horowitz (a16z) en Khosla Ventures betrokken, waardoor de waardering van het project op $3 miljard kwam. In oktober 2021 sloot het ook een door a16z geleide Serie A-financieringsronde van $25 miljoen af, met andere investeerders zoals Digital Currency Group, Coinbase Ventures en Multicoin.
Het project, dat nog steeds in bèta is, bereidt zich naar verluidt voor op de officiële lancering in de komende zes weken.

Worldcoin app - "Proof of personhood"

Het “proof-of-personhood” protocol, dat wordt gebruikt voor de tokenverdeling van het project, maakt gebruik van een biometrische scan van de iris van de ontvanger, waarna vervolgens de identiteit wordt geverifieerd aan de hand van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs . Op deze manier streeft Worldcoin ernaar ervoor te zorgen dat de tokens worden verdeeld onder “echte” personen: zodra iemands identiteit is geverifieerd, komen ze in aanmerking om een bepaald aantal Worldcoin-tokens te ontvangen als onderdeel van dit programma.
Worldcoin beweert deze data niet te bewaren, tenzij je hier zelf voor kiest, waarna de data geanonimiseerd (aldus Worldcoin) wordt bewaard.

Vorige week kondigde Worldcoin aan dat zowel de World App-wallet als World ID, het nieuwe “privacy”-gerichte gedecentraliseerde identiteitsprotocol van het project dat aanmelding bij websites, mobiele apps en Web3 gedecentraliseerde apps (dApps) mogelijk maakt, zullen migreren van Polygon naar Optimism, een layer-2 schaaloplossing van Ethereum, als onderdeel van een bredere samenwerking met Optimism Collective.

Worldcoin scan iris

Controverse

Het project bevindt zich nog in de vroege ontwikkelingsfase, maar heeft al kritiek gekregen van Edward Snowden, de voormalige medewerker van de National Security Agency (NSA) die bekend staat om het lekken van geclassificeerde informatie over massa surveillance technieken van de VS en als activist op het gebied van privacy en burgerrechten.
Naast de ethische aspecten van het gebruik van het menselijk lichaam voor een cryptoproject, heeft Snowden bezorgdheid geuit dat Worldcoin streeft naar het creëren van een wereldwijde database van iris scans van mensen.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »