Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Worldcoin bereikt 4 miljoen downloads en 1 miljoen actieve gebruikers

De ‘World App’ voor iOS en Android is nu 4 miljoen keer gedownload, volgens gegevens verzameld door het ontwikkelingsteam Tools for Humanity.

Iris-scan project Worldcoin heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, aangezien de mobiele World App nu meer dan 4 miljoen keer is gedownload, volgens een blogpost van 1 november van het projectteam. Als dit aantal uiteindelijk door Coingecko wordt bevestigd, zou het World App op de zesde plaats kunnen plaatsen in Coingecko’s lijst van meest gedownloade softwareportefeuilles. Het project gebruikt de WLD utility-token in de achtergrond.

Het ontwikkelingsteam van Worldcoin, genaamd “Tools for Humanity”, beweerde ook dat het nu meer dan 1 miljoen maandelijkse gebruikers heeft, het dubbele van het aantal zes maanden geleden.

Worldcoin is een project waarmee gebruikers hun menselijkheid kunnen bewijzen door hun irissen te laten scannen.
Zodra de iris van de gebruiker is gescand, ontvangt hij een ‘World-ID’ die kan worden gebruikt om bij applicaties te verifiëren dat hij of zij geen bot is.
Elke gebruiker die de verificatie doorloopt, ontvangt 25 Worldcoin (WLD)-tokens, die momenteel samen ongeveer $ 46,50 waard zijn.

Ondanks deze successen blijft het project bekritiseerd door sommige privacyvoorstanders. Op 2 oktober gaf een parlementaire commissie in Kenia aan Worldco de opdracht om te stoppen met opereren in het land vanwege privacyoverwegingen. Het project stemde in met het bevel, maar gaf ook een verklaring af waarin werd beweerd dat ze aan alle privacywetten in het land hadden voldaan.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »