Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Wie wordt de volgende Bitcoin burgemeester?

Een Bitcoin president en een zeer populaire Bitcoin CEO hebben we al, maar ondertussen mogen we daar nu ook 4 Bitcoin burgemeesters aan toevoegen! De bal ging aan het rollen op 2 november met een tweet van Pomp (bekende podcaster en Bitcoin maximalist) waarin hij een oproep deed aan alle Amerikaanse politiekers om hun salaris te laten uitbetalen in Bitcoin. 

Vrijwel onmiddellijk kreeg hij gehoor van de burgemeester van Miami Francis Suarez die hiermee op slag de eerste burgemeester ter wereld wordt die Bitcoin als loon accepteert. Dan geheel onverwacht kwam er twee dagen later de aankondiging van aanstaande Burgemeester van New York City (NYC), Eric Adams, dat ook hij in Bitcoin betaald wilt worden en dat hij zijn stad “het centrum van de cryptocurrency industrie” wilt maken. De statement van Eric Adams betekent een radicale omslag in de houding van New York City tegenover cryptocurrency. 

“The Big Apple” staat sinds jaar en dag bekend als de meest crypto-onvriendelijke zone in heel de Verenigde Staten, mede dankzij het zeer restrictieve “BitLicense” dat sinds 2014 het leven zuur maakt van alle bedrijven in NYC die aan de slag willen met cryptocurrency. Als Eric Adams doorzet met zijn ambities zou dit wel eens een enorme boost kunnen betekenen voor de verdere integratie van Bitcoin in het traditionele systeem aangezien NYC het financiële hart is van de VS én de wereld. 

Maar het houdt nog niet op, ook Jane Castor (burgemeester van Tampa, Florida) en Scott Conger (burgemeester van Jackson, Tennessee) kondigden op 5 november aan dat ze bedanken voor fiat geld en liever opteren voor een Bitcoin loon. Het gevoel leeft dat dit slechts de eerste dominostenen zijn. Wie zal de volgende Bitcoin burgemeester worden?

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »