Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Wie wordt de volgende Bitcoin burgemeester?

Een Bitcoin president en een zeer populaire Bitcoin CEO hebben we al, maar ondertussen mogen we daar nu ook 4 Bitcoin burgemeesters aan toevoegen! De bal ging aan het rollen op 2 november met een tweet van Pomp (bekende podcaster en Bitcoin maximalist) waarin hij een oproep deed aan alle Amerikaanse politiekers om hun salaris te laten uitbetalen in Bitcoin. 

Vrijwel onmiddellijk kreeg hij gehoor van de burgemeester van Miami Francis Suarez die hiermee op slag de eerste burgemeester ter wereld wordt die Bitcoin als loon accepteert. Dan geheel onverwacht kwam er twee dagen later de aankondiging van aanstaande Burgemeester van New York City (NYC), Eric Adams, dat ook hij in Bitcoin betaald wilt worden en dat hij zijn stad “het centrum van de cryptocurrency industrie” wilt maken. De statement van Eric Adams betekent een radicale omslag in de houding van New York City tegenover cryptocurrency. 

“The Big Apple” staat sinds jaar en dag bekend als de meest crypto-onvriendelijke zone in heel de Verenigde Staten, mede dankzij het zeer restrictieve “BitLicense” dat sinds 2014 het leven zuur maakt van alle bedrijven in NYC die aan de slag willen met cryptocurrency. Als Eric Adams doorzet met zijn ambities zou dit wel eens een enorme boost kunnen betekenen voor de verdere integratie van Bitcoin in het traditionele systeem aangezien NYC het financiële hart is van de VS én de wereld. 

Maar het houdt nog niet op, ook Jane Castor (burgemeester van Tampa, Florida) en Scott Conger (burgemeester van Jackson, Tennessee) kondigden op 5 november aan dat ze bedanken voor fiat geld en liever opteren voor een Bitcoin loon. Het gevoel leeft dat dit slechts de eerste dominostenen zijn. Wie zal de volgende Bitcoin burgemeester worden?