Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Visie van ECB en andere banken over de toekomst

Afgelopen week maakte zowel de FED, BoE als de ECB in een persconferentie bekend wat hun plan betreffende het monetaire beleid is voor de komende maanden. Nu de officiële inflatiecijfers op het hoogste peil staan van de afgelopen 13 jaar, speculeren de markten er steeds meer op dat de centrale banken hun monetaire beleid gaan opgeven en volgend jaar voor het eerst in meer dan 10 jaar de rente zullen verhogen.

Toch blijkt de realiteit minder waar te zijn. Beginnen doen we met Lagarde die als voorzitster van de ECB bekend maakte dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de ECB volgend jaar de rente zal verhogen omdat de inflatie naar hun mening te laag blijft. Volgens Lagarde is de huidige inflatiegolf vooral te wijten aan factoren van voorbijgaande aard en blijven de vooruitzichten voor de inflatie op middellange termijn zeer gematigd. 

Ze reageerde ook op de recente stijging van de rentetarieven en waarschuwde dat de ECB noodaankopen van activa zal blijven gebruiken om de leenkosten laag te houden. Ook in het kamp van de Amerikanen bevestigde FED-voorzitter Powell dat er geen renteverhogingen zullen plaatsvinden en dat de inflatiecijfers van tijdelijke aard zijn. Wel maakte hij bekend dat de FED de obligatieaankopen zou gaan afbouwen. 

Tot slot heeft ook de BoE bevestigd dat er geen renteverhogingen plaats zullen vinden. Hierbij laat de centrale bank de rente op een historisch laag niveau van 0,1% staan, ook al heeft zij haar hoogste inflatievoorspellingen in 10 jaar gepubliceerd. Kortom de fictieve geldprinters gaan nog niet minder hard draaien naar de toekomst toe. En gezien de inflatie momenteel veel hoger is dan de rente op spaarrekeningen, verliest het geld op spaarrekeningen steeds meer aan koopkracht. Spaarders zullen dus actie moeten ondernemen als ze hun koopkracht niet als een ijsblokje willen zien wegsmelten.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »