Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

ECB zit nog steeds in ontkenningsfase

De inflatie in de eurozone zal langer hoog blijven dan eerder verwacht, gaf Christine Lagarde, president van de ECB, maandag toe. Maar ze bleef bij haar standpunt dat de inflatie op middellange termijn zal dalen tot onder de doelstelling van de centrale bank van 2 procent. “We zien nog steeds dat de inflatie volgend jaar afneemt, maar het zal langer duren dan oorspronkelijk verwacht”, zei Lagarde tegen leden van de economische commissie van het Europees Parlement.

Haar opmerkingen doen vermoeden dat de ECB haar inflatieverwachting tijdens haar beleidsvergadering in december naar boven zal moeten bijstellen, wat de zesde opeenvolgende keer zou zijn dat ze dat moet doen. Lagarde benadrukte echter dat de Raad van Bestuur van de ECB de inflatie nog steeds onder de doelstelling van 2 procent ziet dalen. “Ondanks de huidige inflatiegolf blijven de inflatievooruitzichten voor de middellange termijn gematigd”, zei ze. 

Gezien de vertraging waarmee het monetaire beleid werkt, zou een verstrakking van de rente nu meer kwaad dan goed doen, voegde Lagarde eraan toe, waarbij zij opmerkte dat de effecten zouden toeslaan op een moment waarop de prijzen naar verwachting hoe dan ook weer zullen dalen. 

Ongeacht of de inflatie nu al dan niet van tijdelijke aard is zoals de centrale bankiers zeggen, is onze koopkracht afgenomen. We moeten goed beseffen dat we onze verloren koopkracht door de hoge inflatie niet zullen terugkrijgen in de toekomst. Wanneer inflatie zal stabiliseren, zal u nog steeds door de hevige inflatie van de voorbije en komende maanden, heel wat koopkracht verloren hebben. Cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar ook edelmetalen kunnen een mooie uitweg voor dit probleem bieden en koopkrachtbehoud op lange termijn garanderen.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »