Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Vader van het World Wide Web in Gent

Tijdens de Trefdag Digitaal Vlaanderen in het ICC in Gent had DCA stichtend lid Brecht Van Craen een korte ontmoeting met keynote speaker Sir Tim Berners Lee.

Tim staat bekend als één van de meest vooraanstaande visionairs van het internet en is uitvinder van het World Wide Web. Hij ontwikkelde het www protocol begin jaren 90 in het CERN en stond mee aan de wieg van de allereerste website ooit in 1991.

Tijdens hun gesprek had Brecht de kans om Tim Berners Lee enkele vragen te stellen over cryptocurrency. Als echte computer pionier vertelde Lee over zijn interesse in de verschillende tools die cryptocurrency zo sterk maken. Zo liet hij ook verstaan dat hij zeer optimistisch is over “Zero Knowledge proofs”, een cryptografische techniek die vele cryptocurrencies gebruiken waaronder Zcash bijvoorbeeld.

Ook vandaag nog is Sir Lee zeer actief en geldt hij als een grote voorvechter van een vrij internet, zo richtte hij in 2009 de World Wide Web Foundation op dat hij tot op de dag van vandaag leidt.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »