Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Vader van het World Wide Web in Gent

Tijdens de Trefdag Digitaal Vlaanderen in het ICC in Gent had DCA stichtend lid Brecht Van Craen een korte ontmoeting met keynote speaker Sir Tim Berners Lee.

Tim staat bekend als één van de meest vooraanstaande visionairs van het internet en is uitvinder van het World Wide Web. Hij ontwikkelde het www protocol begin jaren 90 in het CERN en stond mee aan de wieg van de allereerste website ooit in 1991.

Tijdens hun gesprek had Brecht de kans om Tim Berners Lee enkele vragen te stellen over cryptocurrency. Als echte computer pionier vertelde Lee over zijn interesse in de verschillende tools die cryptocurrency zo sterk maken. Zo liet hij ook verstaan dat hij zeer optimistisch is over “Zero Knowledge proofs”, een cryptografische techniek die vele cryptocurrencies gebruiken waaronder Zcash bijvoorbeeld.

Ook vandaag nog is Sir Lee zeer actief en geldt hij als een grote voorvechter van een vrij internet, zo richtte hij in 2009 de World Wide Web Foundation op dat hij tot op de dag van vandaag leidt.