Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Digital Currency Academy te gast bij VRT journaal

Woensdag 25 mei was DCA te gast op het Journaal Laat voor duiding rond de nieuwe ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

De dag voordien nog was een grootschalige nieuwe studie bekendgemaakt van de Europese Centrale Bank met betrekking tot crypto. De studie bevatte verschillende toch wel indrukwekkende resultaten. Zo blijkt dat ondertussen maar liefst 10% van de Belgische gezinnen crypto bezitten of verhandelen. Hiermee doen we het beduidend beter dan onze zuiderburen (Frankrijk, 6%) maar moeten we wel nog het onderspit delven tegenover Nederland (14,5%).

Om meer uitleg te verschaffen was onze eigenste Brecht Van Craen uitgenodigd in de VRT studio’s bij Goedele Wachters. Als eerste Vlaamse Crypto expert op het journaal beantwoordde Brecht verschillende vragen rond de basisprincipes van Bitcoin, crypto en blockchain. Dat zijn passage in goede aarde was gevallen, bleek duidelijk achteraf, toen we onmiddellijk heel wat reacties binnenkregen via mail en social media met vragen rond Bitcoin en onze crypto cursussen.

Tijdens het interview werd ook een reactie getoond van Geert Noels, bekend Belgisch econoom, waarin hij zich vrij negatief uitliet over de ontwikkelingen van crypto. De eerder ongegronde afwijzende houding, in dit geval zelfs van een econoom zoals Noels, toont aan dat er nog veel werk in het verschiet ligt op het vlak van educatie en kennis rond Blockchain.

Vlaanderen op de kaart zetten als cryptovriendelijke regio moet een topprioriteit zijn. DCA zet hier met veel overgave haar schouders onder, zowel voor als achter de schermen. We kijken uit naar meer toekomstige samenwerkingen met de VRT!

Lees hier het volledige verslag en bekijk het interview.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »