Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Twittergebruikers stemmen Elon Musk via poll weg als CEO van Twitter

Vorige Zondag vroeg Elon Musk aan Twitter-gebruikers of hij moest aftreden als hoofd van het bedrijf, waarbij hij beloofde zich te zullen houden aan de resultaten van zijn peiling. Toen de peiling maandag sloot, zei 57,5% dat hij moest aftreden. Het was een enorme opkomst met meer dan de helft van de 17,5 miljoen Twitter gebruikers die reageerden.

Een reactie van Musk bleef enkele uren zoek, maar uiteindelijk werd zijn stilzwijgen verbroken toen hij “Interessant” reageerde op meerdere suggestieve reacties dat de resultaten van de peiling vertekend waren door nepaccounts. Een van de gebruikers kwam ook met de reactie dat “Blauwe abonnees de enigen zouden moeten zijn die kunnen stemmen in beleidsgerelateerde peilingen.”

Twitter Blue is een betaald abonnement, gecreëerd door Musk tegen de vele bots, waarmee iedereen een met blauw vinkje geverifieerde badge voor zijn of haar account kan kopen.

De Twitter-topman nam deze commentaar ter harte en gaf meteen aan dat enkel de betalende leden mogen stemmen over het beleid. Hij beloofde eerder al dat hij Twitter-polls wil houden over alle beslissingen rond het beleid van het bedrijf.

Ondertussen draait de geruchtenmolen ook dat Musk zelf ook op zoek is naar een nieuwe CEO en dat zal geen makkelijke opdracht zijn. Musk heeft namelijk grootste plannen met Twitter die uitgevoerd moeten worden door iemand die Twitter ook echt in leven kan houden met alle problemen die er nu al zijn. Ondertussen stelde ook Edward Snowden zich grappend kandidaat met de uitspraak: “Ik wil uitbetaald worden in Bitcoin!”

Maar hoe is het toch zover kunnen komen dat Musk deze poll organiseerde?

Een aantal factoren, waaronder ook een groeiende desillusie over de nieuwe eigenaar van Twitter. In een reeks tweets uitten belangrijke sleutelfiguren op Twitter hun ongenoegen over de manier waarop Elon Musk omgaat met het platform. En dat is opmerkelijk, aangezien het nieuws over Musk’s aankoop van het platform door velen uit de cryptowereld, die een sterke libertaire inslag hebben, werd geprezen als een welkome verandering. Maar volgens diezelfde groep zou Musk de politieke neutraliteit die hij beloofde te herstellen op het platform niet zijn nagekomen. En onder andere daar wringt nu het schoentje. Wij volgen dit verhaal op de voet aangezien een bedrijf als Twitter net zo’n belangrijk platform is voor de crypto gemeenschap overal ter wereld.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »