Vorige Zondag vroeg Elon Musk aan Twitter-gebruikers of hij moest aftreden als hoofd van het bedrijf, waarbij hij beloofde zich te zullen houden aan de resultaten van zijn peiling. Toen de peiling maandag sloot, zei 57,5% dat hij moest aftreden. Het was een enorme opkomst met meer dan de helft van de 17,5 miljoen Twitter gebruikers die reageerden.
Een reactie van Musk bleef enkele uren zoek, maar uiteindelijk werd zijn stilzwijgen verbroken toen hij “Interessant” reageerde op meerdere suggestieve reacties dat de resultaten van de peiling vertekend waren door nepaccounts. Een van de gebruikers kwam ook met de reactie dat “Blauwe abonnees de enigen zouden moeten zijn die kunnen stemmen in beleidsgerelateerde peilingen.”
Twitter Blue is een betaald abonnement, gecreëerd door Musk tegen de vele bots, waarmee iedereen een met blauw vinkje geverifieerde badge voor zijn of haar account kan kopen.
De Twitter-topman nam deze commentaar ter harte en gaf meteen aan dat enkel de betalende leden mogen stemmen over het beleid. Hij beloofde eerder al dat hij Twitter-polls wil houden over alle beslissingen rond het beleid van het bedrijf.
Ondertussen draait de geruchtenmolen ook dat Musk zelf ook op zoek is naar een nieuwe CEO en dat zal geen makkelijke opdracht zijn. Musk heeft namelijk grootste plannen met Twitter die uitgevoerd moeten worden door iemand die Twitter ook echt in leven kan houden met alle problemen die er nu al zijn. Ondertussen stelde ook Edward Snowden zich grappend kandidaat met de uitspraak: “Ik wil uitbetaald worden in Bitcoin!”
Maar hoe is het toch zover kunnen komen dat Musk deze poll organiseerde?
Een aantal factoren, waaronder ook een groeiende desillusie over de nieuwe eigenaar van Twitter. In een reeks tweets uitten belangrijke sleutelfiguren op Twitter hun ongenoegen over de manier waarop Elon Musk omgaat met het platform. En dat is opmerkelijk, aangezien het nieuws over Musk’s aankoop van het platform door velen uit de cryptowereld, die een sterke libertaire inslag hebben, werd geprezen als een welkome verandering. Maar volgens diezelfde groep zou Musk de politieke neutraliteit die hij beloofde te herstellen op het platform niet zijn nagekomen. En onder andere daar wringt nu het schoentje. Wij volgen dit verhaal op de voet aangezien een bedrijf als Twitter net zo’n belangrijk platform is voor de crypto gemeenschap overal ter wereld.