Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

The Graph Series Deel 6: Wat zijn SubGraphs?

The Graph is een open-source protocol dat is ontworpen om de toegang tot blockchain-gegevens te vereenvoudigen. Het biedt een infrastructuur voor het indexeren en doorzoeken van blockchain-gegevens, zodat ontwikkelaars snel en gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot die relevante gegevens die ze nodig hebben om hun dApps te ontwikkelen.

Een belangrijk concept binnen The Graph is dat van subgraphs. Een subgraph is een specifiek deel van een blockchain-netwerk dat wordt geanalyseerd en geïndexeerd om vervolgens te worden gebruikt door ontwikkelaars via een gestandaardiseerde API (de GraphQL Application Programming Interface – zie deel 5). Een subgraph is gebaseerd op smart contracts die op de blockchain worden uitgevoerd en bijvoorbeeld specifieke soorten transacties, gebruikers, tokens of andere gegevens hierover zal opslaan en beheren.

Subgraphs worden dus gebruikt om ontwikkelaars toegang te geven tot de relevante gegevens van het blockchain-netwerk zonder dat ze de complexiteit van de hele blockchain hoeven te begrijpen en te beheren. Dit stelt ontwikkelaars in staat om veel eenvoudiger  toegang te krijgen tot de gegevens die ze nodig hebben om dApps te bouwen en te verbeteren, waardoor de ontwikkeling van deze gedecentraliseerde applicaties op blockchain-netwerken een stuk sneller gaat.

Subgraphs worden momenteel toegepast op verschillende blockchain-netwerken, waaronder Ethereum, IPFS en anderen. Het belang van subgraphs groeit naarmate steeds meer dApps worden ontwikkeld op blockchain-netwerken en ontwikkelaars op zoek zijn naar manieren om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot de relevante gegevens die ze nodig hebben.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »