Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn.

Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten. Dit pakt dus exact het probleem aan dat veel andere indexeringsplatforms hebben: het is vaak zeer complex om de gewenste data te verzamelen.

We illustreren dit aan de hand van een voorbeeld. Projecten met complexe smart contracts zoals Uniswap en NFT projecten zoals Bored Ape Yacht Club bewaren hun gegevens on-chain, namelijk op de Ethereum-blockchain.

Dit maakt het echter moeilijk om meer dan enkel de basisgegevens rechtstreeks van de blockchain uit te lezen. Gegevens als de eigenaar van een bepaalde Ape NFT of het totaal aantal Ape NFT’s kan je zo aflezen uit het smart contract op de blockchain.

Maar stel dat we bijvoorbeeld alle Apes willen opzoeken die eigendom zijn van één bepaalde Ethereum account, en deze dan willen filteren op één van de kenmerken (NFT “traits”), dan is dat echter zeer complex en vraagt een grote inspanning. Deze informatie kunnen we simpelweg niet verkrijgen door een opzoeking in het smart contract zelf. Je zou alle token transfers van de specifieke Ethereum account eerst moeten opzoeken en dan alle metadata van de NFT’s gaan verzamelen alvorens daarin te kunnen filteren op het gewenste kenmerk.

The Graph lost dit probleem op met een gedecentraliseerd protocol dat indexeert. Indexeren is een techniek die het opvragen van blockchain gegevens performant en efficiënt maakt. Iedereen kan open API’s bouwen en publiceren, zogeheten subgraphs. En het is met deze subgraphs dat je dan de gewenste blockchain data gaat opvragen in je applicatie of website.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »