Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn.

Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten. Dit pakt dus exact het probleem aan dat veel andere indexeringsplatforms hebben: het is vaak zeer complex om de gewenste data te verzamelen.

We illustreren dit aan de hand van een voorbeeld. Projecten met complexe smart contracts zoals Uniswap en NFT projecten zoals Bored Ape Yacht Club bewaren hun gegevens on-chain, namelijk op de Ethereum-blockchain.

Dit maakt het echter moeilijk om meer dan enkel de basisgegevens rechtstreeks van de blockchain uit te lezen. Gegevens als de eigenaar van een bepaalde Ape NFT of het totaal aantal Ape NFT’s kan je zo aflezen uit het smart contract op de blockchain.

Maar stel dat we bijvoorbeeld alle Apes willen opzoeken die eigendom zijn van één bepaalde Ethereum account, en deze dan willen filteren op één van de kenmerken (NFT “traits”), dan is dat echter zeer complex en vraagt een grote inspanning. Deze informatie kunnen we simpelweg niet verkrijgen door een opzoeking in het smart contract zelf. Je zou alle token transfers van de specifieke Ethereum account eerst moeten opzoeken en dan alle metadata van de NFT’s gaan verzamelen alvorens daarin te kunnen filteren op het gewenste kenmerk.

The Graph lost dit probleem op met een gedecentraliseerd protocol dat indexeert. Indexeren is een techniek die het opvragen van blockchain gegevens performant en efficiënt maakt. Iedereen kan open API’s bouwen en publiceren, zogeheten subgraphs. En het is met deze subgraphs dat je dan de gewenste blockchain data gaat opvragen in je applicatie of website.

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »