The Graph Series Deel 4: Wie kan er gebruik maken van The Graph?

The Graph is een protocol ontwikkeld voor de software ontwikkelaars en gebruikers die betrokken zijn bij het ontwikkelen van blockchain- en Web3-oplossingen.

Web3 is gebouwd op transparantie en decentralisatie, maar mist eigen tools om zijn gebruikers op een praktische manier toegang te bieden tot de gigantische hoeveelheid aan gegevens op de verschillende blockchains.
The Graph combineert innovatieve technologie en krachtige incentive structuren om deze Web3-gegevens te indexeren en ze dan aan te bieden aan gebruikers via een gedecentraliseerd netwerk van nodes en subgraphs.
Het doel van The Graph is om deze gegevens op een efficiënte en snelle manier beschikbaar te stellen, zonder de noodzaak zelf complexe netwerk en database infrastructuur te onderhouden of te hosten.

Wie zijn de gebruikers van The Graph:
  1. Decentralized Application (dApp) Developers kunnen gebruik maken van The Graph door gegevens op te vragen en te indexeren voor hun eigen dApps, waardoor ze een betere en vlottere gebruikerservaring kunnen bieden aan de eindgebruikers. Enkele voorbeelden:
    1. Decentralized Finance (DeFi) applicaties:  DeFi-platforms als Uniswap, Aave, en Curve, maken gebruik van The Graph om snelle en efficiënte toegang te bieden tot de financiële data op de Ethereum blockchain.
    2. NFT applicaties als Art Blocks gebruiken The Graph om hun gebruikers op maat gemaakte zoek- en filteropties te bieden voor NFT-gegevens: zoals zoeken op kunstenaar, kwaliteit, thema of andere relevante categorieën.
  2. Data-analisten: Data-analisten gebruiken The Graph om gegevens te verzamelen en te analyseren die op de blockchain staan, zoals handelsgegevens en transactiegeschiedenis.
  3. Individuele beleggers en traders kunnen via The Graph real-time toegang krijgen tot relevante informatie over cryptocurrency en DeFi-projecten, zoals prijzen, handelsvolumes en groei van het aantal gebruikers.
  4.  Indexers: The Graph maakt gebruik van een staking model om de deelname en verantwoordelijkheid van deelnemers aan het protocol te waarborgen. Als gebruiker kun je GRT-tokens (The Graph token) staken om een indexer te worden en zo te helpen bij het indexeren en hosten van gegevens op The Graph.
    Hiervoor wordt je als indexer beloond met extra GRT tokens.

In het algemeen, richt The Graph zich op iedere gebruiker die geïnteresseerd is in blockchain en Web3-oplossingen en die behoefte heeft aan snelle en efficiënte toegang tot gegevens. Het doel is om de ontwikkeling van dApps en andere Web3-toepassingen te bevorderen door de benodigde gegevens op een betrouwbare manier beschikbaar te stellen.

Nieuws

Nasdaq lanceert crypto bewaardienst tegen het eind Q2

De grote Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq gaat de cryptomarkt betreden door een crypto bewaardienst te lanceren. Volgens een rapport van Bloomberg is de Amerikaanse beursexploitant van plan om aan het einde van het tweede kwartaal cryptovaluta te beheren voor institutionele investeerders. Het lijkt erop dat Nasdaq

LEES VERDER »

Financiëel systeem probeert veilige banken in kiem te smoren

De gebeurtenissen van de afgelopen weken zetten nog maar eens in de verf hoe onstabiel ons huidig financieel systeem van “fractional reserve banking” is. Omdat banken het geld van hun klanten achteloos herinvesteren in een hele batterij aan beleggingsproducten met uiteenlopende gradaties van risico, worden

LEES VERDER »

Deel 8: Roadmap The Graph 2023

De Graph is een gedecentraliseerd protocol dat de toegang tot blockchain data vereenvoudigt. Graag stellen we je in dit artikel voor aan vier ontwikkelingen die voor 2023 op de planning staan voor The Graph en die het protocol zullen verbeteren: Het einde van de “Hosted

LEES VERDER »

Bankengigant Credit Suisse op de knieën

Het was weer een bijzonder spannend weekend. De centrale bank van Zwitserland (SNB) heeft, in samenwerking met de grootste bank van Zwitserland, Union Bank of Switzerland (UBS), een overname geforceerd van het noodlijdende Credit Suisse (CS). Dat de VS bankencrisis zou overslaan naar Europa viel

LEES VERDER »

Operation Choke Point: de gecoördineerde aanval op crypto

De Amerikaanse regering is met operation choke point begonnen met het versnellen van zijn harde optreden naar de crypto-industrie toe. Regelgevers van meerdere afdelingen werken samen aan deze gecoördineerde en voortdurende aanval die ‘Operation Choke Point’ genoemd wordt door crypto experten. De Amerikaanse regering gebruikt

LEES VERDER »