Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

The Graph series Deel 3: Het team achter The Graph

The Graph is in 2018 opgericht door Yaniv Tal, Jannis Pohlmann en Brandon Ramirez. Het bedrijf is gevestigd in San Francisco en heeft als doel om het ontwikkelen van decentrale applicaties (dApps) te vereenvoudigen door het verstrekken van betrouwbare en gedecentraliseerde data.
De founders werkten voordien samen in enkele Silicon Valley startups waar ze software tools en infrastructuur bouwden om de productiviteit bij de ontwikkeling van software te verhogen. Toen ze begin 2017 in de software ontwikkeling op de Ethereum blockchain begonnen duiken, bleek al snel dat de beperkte tooling en het gebrek aan mature protocols het zeer moeilijk maakten om volwaardige dApps te bouwen. Het idee om open data toegankelijker te maken was geboren en zo is The Graph ontstaan.

Voordat The Graph bestond, was het voor ontwikkelaars moeilijk om toegang te krijgen tot complexe gegevens die op de blockchain werden opgeslagen. Dit betekende dat ontwikkelaars veel tijd moesten besteden aan het bouwen en beheren van hun eigen infrastructuur om toegang te krijgen tot de benodigde data. The Graph werd opgericht om dit proces te vereenvoudigen door de data te indexeren en te hosten op gedecentraliseerde nodes, waardoor ontwikkelaars snel en eenvoudig toegang kunnen krijgen tot de data die ze nodig hebben.

Het team achter The Graph heeft zich gefocust op de ontwikkeling van een protocol dat eenvoudig te gebruiken is en toch de een hoge mate van integriteit en beschikbaarheid van gegevens biedt. The Graph heeft inmiddels aanzienlijke investeringen ontvangen van bekende investeerders in de branche. Het bedrijf achter The Graph haalde $50 miljoen dollar op in een laatste funding ronde op 21 januari 2022 bij Tiger Global, Coinbase Ventures, Digital Currency Group, en anderen.
The Graph wordt vandaag beschouwd als een belangrijke speler in de blockchain- en dApp-ontwikkelingsgemeenschap.