Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen.

Het doel van The Graph is om blockchain-data te indexeren en te structureren, zodat ontwikkelaars deze data veel gemakkelijker kunnen oproepen en gebruiken in hun applicaties. Dit verhoogt de bruikbaarheid van blockchain-data en maakt het mogelijk om de data te analyseren maar ook complexere use cases uit te voeren, zoals gedecentraliseerde toepassingen (“dapps”) die gebruik maken van deze data en hierop verder bouwen.

Praktisch werkt The Graph door het gebruik van subgraphs. Iedereen kan open API’s bouwen en publiceren, dit zijn de zogeheten subgraphs.

In de subgraph definieer je de data die je wenst te verzamelen van enkele smart contracts op de blockchain. Deze subgraphs worden vervolgens gehost en gedistribueerd door nodes op het The Graph-netwerk. Deze nodes zullen dan op regelmatige basis de nieuwe gewenste smart contract gegevens opvragen en bijhouden.

Deze nodes ontvangen een beloning in de vorm van GRT-tokens voor het leveren van deze diensten.

De subgraphs bieden dus een eenvoudige en efficiënte manier aan om query’s uit te voeren (data op te vragen) op deze geïndexeerde blockchain-data.

Door het verstrekken van een structurele en toegankelijke laag op de blockchain-data, maakt The Graph het dus mogelijk om complexe use cases uit te voeren en het potentieel van de blockchain-technologie ten volle te benutten.

Nieuws

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »

Zo verlies je $500,000 aan Bitcoin

We kennen het allemaal: de angst om een fout te maken tijdens een belangrijke Bitcoin transactie. Voor Paxos, het bekende stablecoin bedrijf achter Pax Dollar (USDP) en Paypal USD, werd deze nachtmerrie vorige week de waarheid. Op 10 september betaalde het bedrijf maar liefst 20

LEES VERDER »

El Salvador viert twee jaar Bitcoin

Het is bijna niet te geloven maar Bitcoin is ondertussen al 2 jaar de officiële betaalmunt van El Salvador. Niemand kon bij de inhuldiging van “Ley Bitcoin” op 7 september 2021 voorspellen welke lange termijn effecten deze gewaagde zet van staatshoofd Nayib Bukele teweeg zou

LEES VERDER »