Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

The Graph deel 9: Het gebruik van The Graph

De Graph kan je bekijken als de data-indexering- en query-laag van Web3. Ontwikkelaars bouwen en publiceren open API’s, genaamd subgraphs, die applicaties kunnen bevragen met behulp van de GraphQL queries (opvragingen).

Ondersteunde blockchains

Momenteel ondersteunt The Graph het indexeren van gegevens van meer dan 39 verschillende netwerken, waaronder grote namen als Ethereum, Optimism, Polygon, Avalanche, en IPFS. Ook worden steeds meer blockchains toegevoegd aan dit lijstje.

Enkele statistieken over het gebruik van The Graph

Enkele indrukwekkende stats over het gebruik van The Graph; Momenteel zijn er reeds meer dan 63.000 subgraphs ingeschakeld op de “self-hosted service” (de gecentraliseerde versie van The Graph). Tienduizenden ontwikkelaars gebruiken The Graph voor een groot scala aan toepassingen voor dApps als Uniswap, Synthetix, KnownOrigin, Art Blocks, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, Audius, Decentraland en nog vele andere.

Sinds het beschikbaar maken van de gedecentraliseerde versie van het The Graph netwerk zijn meer dan 500 subgraphs gemigreerd naar dit netwerk, met meer dan 180 indexers die subgraph-vragen beantwoorden, meer dan 9.300 delegators en meer dan 2.400 curatoren tot nu toe. Tot nu toe is meer dan 4 miljoen GRT gebruikt om subgraphs te signaleren (= aanduiden door curator als een goede graph) in het netwerk met een gemiddelde opbrengst van 15K GRT per subgraph.

Zelf subgraphs ontwikkelen

Als je een ontwikkelaar bent die een applicatie of web3-applicatie bouwt, heb je vaak nood aan degelijke blockchain data, en kun je dus subgraphs gebruiken voor het indexeren en bevragen van gegevens uit blockchains. The Graph maakt het mogelijk voor applicaties om efficiënt en eenvoudig gegevens in een UI te presenteren en stelt andere ontwikkelaars ook in staat om jouw subgraph te gebruiken.

The Graph is actief op zoek naar participanten van zijn netwerk: Indexers, Curators en Delegators die deelnemen aan The Graph en hiervoor beloond worden. Je kan hiervoor terecht bij The Graph community via Discord of op Twitter.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »